Interview, Video -

Ambassadrice Cuba: “Ook na orkaan Ian blijft ons land solidair met de wereld”

Op 27 september 2022 van 5 uur 's morgens tot 2O uur 's avonds trof tropische orkaan Ian met volle geweld het Caribische eiland Cuba. Cubaans ambassadrice te Brussel, Yaira Jiménez Roig, vertelt ons hoe haar land de desastreuze gevolgen van de orkaan opvangt.

woensdag 26 oktober 2022 10:49

 

De Cubaanse ambassadrice te Brussel bespreekt de moeilijkheden die het land ondervindt om de gevolgen van orkaan Ian op te vangen, terwijl de unilaterale economische blokkade door de VS sinds 1962 onverminderd doorgaat. Ondanks die tegenslagen blijft Cuba de internationale solidariteit koesteren.

Zelfs het rijke Europa kon tijdens de pandemie op Cubaanse steun rekenen. ‘Wij hebben een cultuur van solidariteit” aldus de ambassadrice.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!