Bron: Pixabay
IPS

Klimaat fnuikt kinderwens bij vier op tien wereldburgers

Mensen maken zich meer dan ooit zorgen over klimaatverandering. In een uitgebreide bevraging in 31 landen zeggen meer dan vier op de tien mensen dat de effecten van klimaatverandering hen afschrikken om kinderen te krijgen.

dinsdag 20 september 2022 16:28
Spread the love

 

Onderzoekers van opiniepeiler Globescan ondervroegen in de zomer 29.293 deelnemers uit 31 landen van over de hele wereld. Uit de enquête blijkt een ongekende bezorgdheid over de klimaatcrisis bij het wereldwijde publiek. Vier op de tien mensen, of 40 procent van de respondenten, noemen de effecten van klimaatverandering als een remmende factor op de kinderwens. Bij jongeren onder de dertig jaar stijgt dat cijfer zelfs tot 44 procent.

In Zuid-Korea (59 procent), Turkije (54 procent), Hongkong (53 procent), India (52 procent) en Thailand (51 procent) zijn de meeste mensen het erover eens dat ze geen kinderen willen vanwege de opwarming van de aarde. Bij de Kenianen (23 procent) en de Indonesiërs (18 procent) leeft dat idee veel minder. In de bevraagde Europese landen (Duitsland, Spanje, Nederland, Zweden, Italië en het VK) staan tussen de 40 en 28 procent van de respectieve bevolkingen weigerachtig tegenover kinderen vanwege het veranderend klimaat.

Zelf getroffen

Vijfenzestig procent van de bevraagde mensen zegt nu dat klimaatverandering een “zeer ernstig” probleem is, het hoogste niveau dat ooit is geregistreerd sinds de eerste bevraging in 2002. En 37 procent van de respondenten zegt dat ze op dit moment zelf al “ernstig getroffen” zijn door het veranderend klimaat. In 2020 was dit nog slechts 30 procent. Een grote meerderheid is het eens met de stelling dat arme mensen het meest te lijden zullen hebben onder de impact van de klimaatverandering.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!