Thuis-actrice Marleen Merckx. Afbeelding: screenshot YouTube DeWereldMorgen
Koen Ooms,

Thuis-acteurs Tina Maerevoet, Marleen Merckx en Daan Hugaert zeggen duidelijk neen! aan privatisering van Thuis

Op de nationale actie- en stakingsdag in de openbare diensten werd ook aan de VRT actiegevoerd. Naast de vakbonden ACV, ACOD en ASVOA, waren ook VRT-medewerkers onder wie Thuis-actrices Tina Maerevoet (Paulien), Marleen Merckx (Simonneke) en acteur Daan Hugaert (Eddy) aanwezig. Zij zeggen duidelijk neen! aan de privatisering van onder meer Thuis. “Dit is geen besparingsplan meer, maar een afbraakplan!”

woensdag 1 juni 2022 10:45
Spread the love

 

De VRT moet fors besparen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Ditmaal moet ze zelfs drie keer besparen:
  1. 1. Het overheidsgeld van de VRT, dat voor 2020 nog ongeveer 275 miljoen bedroeg, zakt tegen 2025 jaar naar 258 miljoen. Dat is dan 6% minder dotatie.
  2. 2. Geen indexering meer op de werkingsmiddelen.
  3. 3. De VRT wil verder digitaliseren en daarvoor zijn investeringen nodig. Aangezien de Vlaamse regering dat niet wilt betalen, zal de VRT zelf nog meer moeten besparen om vervolgens te kunnen investeren.
Dit terwijl de VRT al sinds 2007 aan het besparen is. Ze doet het vandaag al met 600 medewerkers minder en nu moeten er tegen 2025 nog eens 236 vanaf. Dat is een tiende van het personeel, via naakte ontslagen (116), werknemers die op pensioen gaan en niet meer vervangen worden (50) en het uitbesteden van de serie Thuis aan een extern productiehuis (70 werknemers).

 

Bekijk via onderstaande video de reacties van Thuis-actrices Tina Maerevoet, Marleen Merckx en acteur Daan Hugaert:

Teken hier de petitie en laat ‘Thuis’ thuis bij een sterke VRT!

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!