Foto: Tom Meremans, ACV
Fotoreportage -

ACV: “Tegen racisme op het werk, geef de eerste aanzet!”

Naar aanleiding van 21 maart 2022, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie roept de vakbond ACV-CSC in heel het land zijn leden op om actie te voeren.

maandag 21 maart 2022 17:45
Spread the love

 

In Brussel maakte de vakbond een toer langs de verschillende bedrijven waar de syndicale teams de verklaring voor de strijd tegen het racisme zouden ondertekenen. Bij elke stop (bedrijf) hield de syndicale ploeg halt om de verklaring officieel te ondertekenen.

Een eerste parcours met een bus vertrok deze ochtend om 9u aan het Verbond ACV Brussel. De militanten en syndicaal afgevaardigden gingen van de Carrefour van Sint-Aghata-Berchem naar de MIVB stelplaats Jacques Brel om te eindigen in het Jubelpark. Hier volgde een workshop koloniale herinnering, een flashmob en lunch.

Een tweede parcours met bus of fiets vertrok in het Jubelpark omstreeks 13 uur. Een peleton van een twaalftal fietsers, militanten en vakbondsafgevaardigden reed naar Net-Brussel in Oudergem. Daarna liep de route naar het gemeentebestuur van Sint-Gillis om als finale te eindigen aan het ACV-Verbond Brussel omstreeks 15.30 uur.

Op het podium ontvingen de deelnemers aan de campagne, de sydicale afgevaardigden en militanten een gele trui, getekend door de hoofdrolspelers van deze Brusselse actiedag.

 

Foto’s van de actiedag 21 maart 2022, Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie:

Actievoerders ondertekenen de verklaring van de strijd tegen racisme. Foto: Tom Meremans, ACV

STIB ACV-CSC. Foto: Tom Meremans, ACV

Foto: Tom Meremans, ACV

PelotonGO. Foto: Tom Meremans, ACV

Foto: Tom Meremans, ACV

Foto: Tom Meremans, ACV

Foto: Tom Meremans, ACV

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!