Video -

Burgerkoor ‘Dimanche’ brengt het lied “Tu n’es pas seule” op Internationale Vrouwendag 8 maart in Brussel

Dit artistiek burgerinitiatief 'Dimanche' wil vechten tegen de onzichtbaarheid van (seksueel) geweld tegen vrouwen en de straffeloosheid tegenover de daders. Oorsprong van het lied: een vrouw zette zich actief in voor slachtoffers van verkrachting en werd als gevolg daarvan belaagd en agressief aangevallen. Haar klacht werd geseponeerd en het bleef opvallend stil in de media. Met dit lied wil het collectief de stilte doorbreken en tegelijkertijd aanklagen, om duidelijk te maken dat de zwijgcultuur rond alle vormen van intimidatie en geweld tegen vrouwen moet stoppen.

woensdag 9 maart 2022 13:24

Nederlandse ondertiteling bij de video vind je vanaf minuut 1:41, wanneer het koor “Tu n’es pas seule” begint te zingen. Voor ondertiteling klik rechts onderaan de video bij de verschillende symbolen ‘instellingen’ en ‘ondertiteling Nederlands (België) aan.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!