5000-tal vakbondsmlitanten uit de zorg betogen tegen verplichting vaccin

Dinsdag betoogden in Brussel een 5000-tal Brusselse en Waalse vakbondsmilitanten uit de zorg tegen de geplande verplichting van het covidvaccin in de zorg. Ze verzamelden aan het kabinet van minister Vandenbroucke. “Deze verplichting in de zorg is onrechtvaardig en stigmatiserend”, klinkt het bij de betogers.

woensdag 8 december 2021 13:19
Spread the love

Het zorgpersoneel moet zich vanaf 1 januari binnen de drie maanden laten vaccineren, anders riskeren ze ontslagen te worden. 

Een delegatie van de betogers werd ontvangen op het kabinet van Vandenbroucke. De betogers eisen een terugtrekking van de wet en een overleg met de vakbondsvertegenwoordigers van de sector. Het is volgens de vakbondsmilitanten alvast onmogelijk om zo’n wet vanaf 1 januari 2022 te handhaven: de roosters van januari zijn al vastgesteld en omvatten ook niet-gevaccineerde personeelsleden. Het doordrukken van de verplichting zal volgens de militanten het personeelstekort in de zorg alleen doen toenemen. Ze dreigen alvast met meer acties als er geen alternatieven uit de bus komen.

De betoging werd georganiseerd door het gemeenschappelijk vakbondsfront uit Brussel en Wallonië.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!