Koen Ooms and

6000-tal vakbondsmilitanten op straat voor eerlijke lonen en recht op actievoeren

Een 6000-tal militanten van het ACV en ABVV betoogden vandaag in Brussel voor eerlijke lonen en het recht op actievoeren. Betogers halen de alsmaar stijgende prijzen aan van gas, elektriciteit, en voeding en de loonwet die de eerlijke stijging van hun lonen beperkt.

dinsdag 7 december 2021 21:58

Dat de lonen van CEO’s en dividenden voor aandeelhouders onaangeraakt blijven, vinden ze onterecht. Ook benadruken de actievoerders het belang van de syndicale vrijheden. “Ze mogen niet raken aan onze syndicale vrijheden, de vrijheid om te onderhandelen en de vrijheid van actievoeren.” “Dankzij deze vrijheden hebben we de welvaart beter kunnen verdelen en zijn we in staat rechten af te dwingen zoals betaald verlof en andere …”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!