Foto: "Second-hand Clothing Fundraiser 2" by InArt Gift and Accessories is licensed under CC BY 2.0 (more information about this work see below article)
IPS

Oxfam opent pop-ups met warme winterkledij voor een prikje

Volgens Oxfam hebben veel mensen in België het moeilijk om betaalbare en kwaliteitsvolle kleren te vinden om warm te blijven in de winter. De organisatie opent daarom twee tijdelijke winkels waar mensen tweedehands winterkledij kunnen kopen voor 3 euro per kilo.

donderdag 28 oktober 2021 10:48
Spread the love

 

Oxfam lanceert voor het tweede jaar op rij een pop-upwinkel met tweedehands winterkleding. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst op twee locaties: Brussel en Antwerpen.

De organisatie had vorig jaar al zo’n eerste pop-upwinkel op de Bergensesteenweg in Anderlecht. Die bleek een groot succes maar moest door de lockdown vroegtijdig sluiten. Dit jaar komt er een tweede locatie bij in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. De pop-ups in Brussel en Antwerpen lopen respectievelijk tot 17 en 24 december.

Samenwerking

Oxfam werkt samen met winkelketen e5, die via inzamelacties veel tweedehandskleding bijdraagt. In de pop-upwinkels zullen ook mensen aan de slag kunnen die moeilijk toegang krijgen tot arbeidsmarkt. Daarvoor slaat Oxfam de handen in elkaar met de inclusieve vormingscentra Enimo en Group Intro.

“Zo krijgen de mensen werkervaring, wat hen zal helpen bij toekomstige sollicitaties”, zegt initiatiefnemer Johannes Eneman. Met de pop-ups wil Oxfam inzetten op een sociale en inclusieve economie. Zo mobiliseert vrijwilligersvereniging Samenlevingsopbouw haar leden om mee hun schouders onder het project te zetten. De OCMW’s van Anderlecht en Sint-Gillis kopen ook bonnen aan een verminderde prijs om die te verdelen onder hun doelpubliek.

“De pop-ups zijn winkels voor en door mensen in een precaire situatie”, zegt Eneman. “We beschouwen ze als een ontmoetingsplek waar verschillende organisaties met elkaar samenwerken. Samen staan we sterker in onze gemeenschappelijke strijd tegen ongelijkheid.”

 

“Second-hand Clothing Fundraiser 2” by InArt Gift and Accessories is licensed under CC BY 2.0

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!