Bron: Solidaire Burgers
Opinie - Solidaire Burgers

Posteractie te Gent in steun met Sans-Papiers aan VUB, ULB en Begijnhofkerk

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een groep bewoners van Gent posters geplakt doorheen de stad in solidariteit met de mensen zonder papieren die in hongerstaking zijn in Brussel aan de VUB, ULB en Begijnhofkerk. Ze verspreidden posters van de hongerstakers zelf en voegden daaraan nog hun eigen posters toe. Dit naar eigen zeggen om 'de boodschap van de hongerstakers te helpen verspreiden en tegelijkertijd te informeren hoe Gentenaars kunnen bijdragen aan de strijd voor regularisatie'.

vrijdag 9 juli 2021 14:03
Spread the love

 

Al 44 dagen weigeren een 450-tal mensen zonder papieren in Brussel elke vorm van voeding in een poging om zo een verblijfsvergunning te verkrijgen. Gisteren nog kwam er het nieuws dat één van de bezettingen de deuren heeft gesloten en niet langer water of medische hulp toelaat. ‘De situatie is kritiek en de gezondheidsrisico’s zijn enorm. We zien in de rest van België een groeiende steun voor de actievoerders. Het zijn echter nog de Vlaamse politici die het been stijf houden en gesprekken over regularisatie blokkeren. Wij als bezorgde en solidaire burgers eisen van onze politici dat die hun verantwoordelijkheid opnemen. Een grote stap daarin is de burgers die voor hen hebben gestemd informeren en wakker schudden, vandaar deze posteractie.’

Bron: Solidaire Burgers

Deze actie is overigens niet het enige steunitiatief dat recent in het Gentse is ontstaan voor de hongerstakers. Sinds maandag loopt een bezetting van het UFO gebouw van de UGent in steun van de sans-papiers en vrijdag staat een manifestatie in solidariteit met mensen zonder papieren gepland. Naar beide initiatieven verwijzen de posters van de Gentse burgers als eventuele manieren om betrokken te raken.

Bron: Solidaire Burgers

Bron: Solidaire Burgers

Bron: Solidaire Burgers

Bron: Solidaire Burgers

Bron: Solidaire Burgers

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!