Foto: Mirjam Henkens
Reportage - Mirjam Henkens

Mars voor een gezonde haven en stad

Een 500-tal bezorgde burgers en organisaties hielden zondag een mars van het Operaplein in Antwerpen naar het Havenhuis. Met de mars willen ze aan de alarmbel trekken over de impact van de PFOS-vervuiling en vragen ze de overheid om een daadkrachtig beleid te voeren in het belang van de gezondheid van de bevolking. Ze vragen om meer transparantie en informatie over metingen van bodem en drinkwater alsook strengere controle en sanering op kosten van de vervuiler. De actie was een initiatief van verschillende actiegroepen zoals: Grondrecht, Ineos Will Fall, Recht op Lucht, Pijpleiding ACTiecomitéen en Red onze Kleiputten. Heel wat andere milieubewegingen en het ABVV sloten zich aan bij de actie.

maandag 5 juli 2021 13:55
Spread the love

 

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Foto: Mirjam Henkens

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!