Bron: Dokters van de Wereld

Hongerstakers: brede vrijwilligersoproep naar Belgische artsen, verpleegkundigen, kinesisten en psychologen

De medische situatie van de meer dan 400 hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB & VUB is in een kritische situatie beland. Tegelijk is er een tekort aan medische vrijwilligers ter plekke. Daarom doen we een brede oproep naar Belgische artsen, verpleegkundigen, kinesisten en psychologen die bereid zijn de hongerstakers medisch en psychologisch op te volgen.

woensdag 30 juni 2021 13:14
Spread the love

 

De situatie

Sinds 23 mei zijn 430 migranten zonder papieren in hongerstaking op 3 verschillende plaatsen: de Begijnhofkerk, de ULB en de VUB. Na meer dan 30 dagen hebben zij vanuit medisch oogpunt een kritieke fase bereikt en de stakers beginnen regelmatig een beroep te doen op de MUG en andere ambulances, waardoor het systeem – dat al uitgeput is – onder druk komt te staan en een adequate follow-up zeer moeilijk is.

De noodzaak

Aangezien al onze middelen reeds landgdurig overbevraagd zijn door Covid-19 kan Dokters van de Wereld in dit stadium niet instaan voor de permanente medische coördinatie van dit vervolgwerk. Daarom willen we verpleegkundigen, kinesisten, psychologen en artsen mobiliseren  die  bereid zijn om de bestaande ploegen op de 3 sites gedurende 1, 2 of meerdere uren te versterken.

De oproep

Er is dringend behoefte aan artsen, verpleegkundigen en psychologen om de toestand van de 430 stakers zo goed mogelijk te kunnen volgen door minstens om de 2 dagen hun parameters op te nemen, de mensen te volgen die bijzondere pathologieën vertonen of om met  mensen met een kritieke pathologie te overleggen rond het voortzetten van de hongerstaking

 

Interesse?

Niets is eenvoudiger: stuur  een e-mail naar sarah.melsens@medecinsdumonde.be of bel 0499 42 44 48

On-site

De woordvoerders en medische referenten zullen u ontvangen en zullen u het basisprotocol laten zien, het medisch dossier van elke persoon en een logboek dat u en de andere vrijwilligers invullen. U mag altijd een eigen stethoscoop, bloeddrukmeter of oxymeter meebrengen.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!