Rik Vancoillie

“MASKERS AF” als rode draad op Gentse Feesten Debatten

Vele keren in het voorbije jaar hebben we meegemaakt dat het systeem zichzelf ontmaskert: op ecologisch niveau met haarden van vervuiling, op sociaal niveau door de schrijnende ongelijkheid. Het open en vrije gesprek wordt belemmerd door een cultuur van “halve waarheden” en stigmatiseren van de discussiepartner. Daarnaast worden de meest onredelijke argumenten gebruikt om wie anders is te discrimineren en uit te sluiten. De Gentse Feesten Debatten (GFD) brengen al meer dan dertig jaar een kritische kijk op wat gebeurt in de samenleving. De GFD willen deze maatschappelijke kritiek een gefundeerd karakter geven. De GFD bieden feiten en argumenten, waarmee het publiek aan de slag kan. In tijden van “fake news” is dit een meerwaarde. 

donderdag 24 juni 2021 11:32
Spread the love

 

Het zijn geen debatten als vele andere in de media. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen duidelijke uitleg van standpunten enerzijds en tijdige tussenkomsten anderzijds. Het team dat zorgt voor de inhoud en het modereren van de debatten bestaat uit: Eric Goeman, Jan Dumolyn, An De Bisschop, Sofia Lamouchi, Pascal Debruyne, Charlotte De Kock, Karim Zahidi, Rik Vancoillie. Voor elk thema werden kwalitatieve panels samengesteld.

Ook dit jaar werken we nog eens zonder publiek in de zaal. De omstandigheden maken dat dit niet anders kan worden georganiseerd. Vanaf volgend jaar hopen we dat de debatten ook weer een contactmoment kunnen zijn voor zowel de sprekers als voor het publiek. Er wordt zoals verleden jaar gewerkt met professionele streaming, die rechtstreeks en ook later kan worden bekeken.

Om niets te missen, ga naar onze website: www.gentsefeestendebatten.be

Daar vind je het volledige programma van zaterdag 17 juli tot en met zondag 25 juli.

Je ziet er ook alle aanwijzingen om de streaming te volgen die start vanaf 14 uur.

 

 

#WeZullenDoorgaan

#GentseFeestenDebatten

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!