affiche van maagd Maria met regenboogaureool
Affiche van de maagd Maria met regenboogaureool. Foto: Silar
Opinie -

Polen, stop vervolging van Ela, Joanna en Anna, 3 vreedzame activisten

woensdag 23 juni 2021 14:53
Spread the love

 

Een Poolse rechter sprak de activisten Elzbieta, Joanna en Anna na een maandenlange rechtszaak op 2 maart 2021 vrij van het beledigen van religieuze gevoelens. De drie hadden posters verspreid van de maagd Maria met een regenbooghalo in de kleuren van de lhbti-vlag. Dat was een enorme opluchting voor de vrouwen. Maar nu gaat de aanklager in hoger beroep tegen de vrijspraak. De vrouwen hangt weer een celstraf van 2 jaar boven het hoofd.

Roep de Poolse aanklager op te stoppen met de vervolging van Elzbieta, Joanna en Anna. De vrouwen zijn dappere activisten die zich inzetten voor rechten van vrouwen en lhbti’ers in een klimaat van haat en discriminatie. Ze hebben geen enkel misdrijf gepleegd. In Polen worden mensenrechtenverdedigers vaak lastiggevallen en geïntimideerd.

 

Teken hier de petitie. Al 35.395 handtekeningen zijn gezet. 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!