#MusiciansForPalestine
Open brief - #MusiciansForPalestine

600+ #MusiciansForPalestine richten oproep voor Palestina aan hun collega’s

Meer dan 600 muzikanten lanceren een oproep ter ondertekening aan al hun collega’s, na het staakt-het-vuren dat 11 dagen repressie door Israël van het Palestijns verzet tegen de bezetting en de kolonisatie eindigde, waarbij honderden mensen, grotendeels Palestijnen, werden gedood. “Wij eisen gerechtigheid , waardigheid en het recht op zelfbeschikking voor het Palestijnse volk.”

vrijdag 4 juni 2021 08:52
Spread the love

Ook een aantal Israëlische en Palestijnse muzikanten ondertekenden de brief die werd ondertekend door meer dan 600 muzikanten, hoofdzakelijk uit de VS en Groot-Brittannië.

Dit is de volledige vertaalde tekst van hun oproep:

In solidariteit en empathie,

Als musici kunnen wij niet zwijgen. Vandaag is het essentieel dat wij met Palestina staan.

Wij roepen onze collega’s op om openlijk hun solidariteit met het Palestijnse volk uit te drukken. Medeplichtigheid met oorlogsmisdaden van Israël ontstaat door stilzwijgen en vandaag is stilzwijgen geen optie meer.

Zwijgen is geen optie wanneer het brutale bombardement van Israël op belegerd Gaza meer dan 245 levens heeft geëist in de voorbije weken.

Zwijgen is geen optie wanneer de inwoners van Sheikh Jarrah in bezet Jeruzalem onophoudelijk uit hun huizen worden verdreven.

Zwijgen is geen optie wanneer miljoenen Palestijnen hun collectieve recht op terugkeer wordt ontzegd (lees verder onder foto).

#MusiciansForPalestine

De regering van Israël leidt een settler-koloniaal project toegewijd aan de etnische zuivering van de Palestijnse bevolking. De erfenis van systemisch geweld, racisme en onderdrukking door kolonialisme moet stoppen. Wij roepen alle regeringen op om te stoppen met het financieren van hulpbronnen en technologieën die de staat Israël en zijn oorlogsmisdaden ondersteunen.

Vandaag spreken wij samen om rechtvaardigheid, waardigheid te eisen en het recht op zelfbeschikking voor het Palestijnse volk en al zij die strijden tegen koloniale onteigening en geweld over de planeet.

Wij roepen u op om ons te vervoegen met je naam, om te weigeren nog op te treden voor de medeplichtige culturele instellingen van Israël, door kordaat stand te houden met je steun voor het Palestijnse volk en hun mensenrecht op soevereiniteit en vrijheid. Wij geloven dat het essentieel is dat wij ooit in een wereld kunnen leven zonder segregatie en zonder apartheid.

#MusiciansForPalestine

Alfabetische lijst van alle ondertekenaars

Video #MusiciansForPalestine (0:36″)

Vertaling Lode Vanoost

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!