Arabische studenten demonstreren op de campus van de Universiteit van Tel Aviv tegen de repressie in Oost-Jeruzalem. Foto: Moti Milrod
Opinie -

Palestijnse studenten worden bedreigd op de campus van Tel Aviv

De recente repressiegolf van het verzet tegen de bezetting heeft ook gevolgen voor de niet-Joodse minderheid binnen de grenzen van Israël. Arabische studenten op de campus van de universiteit van Tel Aviv worden meer en meer bedreigd door fanatieke voorstanders van de bezetting, de kolonisatie en de apartheid. Een Arabische student getuigt en doet een oproep om hun recht op vrije mening in Israël en op de campus te respecteren.

dinsdag 25 mei 2021 12:45
Spread the love

 

“Wij Arabische studenten op de Universiteit van Tel Aviv worden bedreigd. Dit is niet alleen maar een gevoel maar een ervaring die we tegenwoordig elke dag beleven.”

“De meeste Arabische studenten keerden tijdens deze week terug naar huis (na de wapenstilstand) met gevoelens van angst en onder directe bedreigingen. We horen meer en meer over aanvallen op Arabische studenten in Tel Aviv. Het meest recente geval deed zich voor toen vier studenten werden aangevallen in Ramat Gan Balot en een politievoertuig dat passeerde beschermde hen niet.”

“Bovendien merken wij angstaanjagend racistische conversaties in de WhatsApp-groepen van de slaapzalen. Joodse studenten roepen ons op te gaan studeren aan de Bir Zeit Universiteit (op de bezette Westelijke Jordaanoever, nvdr.) omdat wij tegen de aanvallen op Gaza zijn. Ze noemen ons ondankbaar en stoken met nog meer racistische uitspraken.”

“Het verlof is voorbij en er is geen reden voor de studenten om niet naar hun leven in Tel Aviv en omgeving terug te keren. Wij hebben het recht onze mening te uiten en het oneens te zijn met wat Israël doet met ons volk in Gaza en Sheikh Jarrah (de wijk in bezet Oost-Jeruzalem, waar het verzet tegen huisuitzettingen de recente escalatie van de repressie in gang zette, nvdr.) en eender waar in het land binnen en buiten de groene lijn (de demarcatie tussen Israël en de bezette gebieden van 1967, nvdr.).”

“Ons verzet is natuurlijk en legitiem, eerst en vooral als mensen die iedereen (Arabieren en Joden) toewensen in vrede te leven. Het is ons recht om te demonstreren en onze stemmen te laten horen, overal en op elk mogelijk podium. Dit beleid van Israël schaadt ook zijn Joodse bewoners, die grotendeels gegijzeld worden door hun fascistische, racistische en gewelddadige leiders”.

“Wij roepen de academische staf op de universiteit op om ons te beschermen op de campus en de slaapzalen van de universiteit en om ons recht te ondersteunen op een democratische opinie, zoals dat hoort in het land en op de universiteit.”

 

De naam van de Arabische student die deze oproep schreef is bekend bij de redactie. Vertaling uit het Engels door Lode Vanoost.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!