Foto: Extinction Rebellion Leuven
Extinction Rebellion Leuven

Extinction Rebellion Leuven protesteert tegen komst KFC naar Leuven

zondag 23 mei 2021 11:57
Spread the love

 

Extinction Rebellion heeft op 22 mei actie gevoerd op de Grote Markt in Leuven, aan het pand waar binnenkort de eerste KFC-vestiging in Leuven opent. Tegelijkertjid lanceren zij de website ‘Fifty Shades of KFC‘, waarop zij aan de hand van vijftig feiten en stellingen de wanpraktijken van het bedrijf aan de kaak stellen.

Met stencils van krijtverf markeren zij op de grond vakken van één vierkante meter, de ruimte waarin KFC maar liefst éénentwintig kippen bij elkaar gepropt houdt op hun boerderijen. Door banners op te hangen aan de omheining rond de werf, willen zij de beeldvorming rond de komst van het bedrijf bijstellen. Als reactie op de wervingscampagne van het bedrijf presenteren wij alle redenen waarom je zeker niét voor KFC wil gaan werken.

Foto: Extinction Rebellion Leuven

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De komst van KFC is een stap achteruit voor Leuven. Het conto van KFC op vlak van dierenrechten, milieu en behandeling van hun werknemers is bar slecht. Grote multinationals die neerstrijken in historische stadsscentra drijven de huurprijzen op, en concurreren zo kleine zaken weg, die nu al zwaar lijden onder de coronamaatregelen.

Een greep uit de wapenfeiten van het bedrijf. Naast dat KFC-kippen opeengepakt met 21 op één vierkante meter leven, werd in Auckland, Nieuw-Zeeland, personeel van KFC door het hogere management gedwongen om vervallen voedsel te verkopen. Ondanks herhaalde beloftes om het beter te doen, stapelen de misstanden zich op, en er is geen reden om te veronderstellen dat ze het in Leuven beter zullen doen.

Foto: Extinction Rebellion Leuven

Extinction Rebellion doorprikt het beeld dat in de reclamecampagne naar voren geschoven wordt. In elk geval wordt dit niet de laatste campagne die onder de loep zal worden gelegd.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!