Feest DeWereldMorgen

DeWereldMorgen bestaat 10 jaar en blikt tijdens live event 13 jan terug op 10 jaar protestbewegingen!

De voorbije tien jaar is DeWereldMorgen.be kunnen uitgroeien tot het grootste alternatieve mediaplatform in Vlaanderen. Vele tienduizenden mensen volgen het medium op sociale media, de video's en artikelen die op DeWereldMorgen.be verspreid worden bereiken vaak tienduizenden of zelfs honderdduizenden mensen.

dinsdag 5 januari 2021 12:16
Spread the love

 

Het geheim van dat succes? Don’t hate the media, be the media. DeWereldMorgen.be is van meet af aan niet zomaar een medium geweest, maar een beweging. Een kleine, professionele redactie werkt voortdurend samen met een fijnmazig netwerk van honderden vrijwilligers en burgerjournalisten. Het zorgt ervoor dat we de vinger aan de pols weten te houden bij het middenveld, de oude en nieuwe sociale bewegingen en activisten. Wij brengen nieuws, ideeën en debatten van onderuit, vanop het terrein. En gratis. Geen paywalls, geen betalende abonnementen. Omdat informatie volgens ons nog steeds een goed is dat vrij toegankelijk moet zijn voor iedereen.

We hadden het tienjarig bestaan van DeWereldMorgen.be graag met een groot evenement georganiseerd, maar daar heeft corona helaas een stokje voor gestoken. Daarom gaan we, in samenwerking met het Kaaitheater en MENARG (Ugent), voor een online event in de vorm van een panelgesprek over de strijdbewegingen van de afgelopen tien jaar. Schuiven mee aan tafel: Miriyam Aouragh, (NL) Annie Olaloku-Teriba (UK), Nadia Fadil (BE), Vijay Prashad (VS). Moderator van dienst is Omar Jabary Salamanca. Het debat zal live gestreamd worden op woensdag 13/1 vanaf 19u30.

Van harte welkom

#WANNEER: 13/01/2021 om 19:30

Een gesprek met: Miriyam Aouragh, (NL) Annie Olaloku-Teriba (UK), Nadia Fadil (BE), Vijay Prashad (VS).

Moderator: Omar Jabary Salamanca

ism Menarg, Ugent en met de steun van Kaaitheater

#VOLG DE STREAM VIA: https://www.facebook.com/DeWereldMorgen/posts/10158592740380469

Het gevoel van hoop op een andere wereld dat tien jaar geleden werd ontketend door de Arabische revoluties, de Griekse opstanden, de Indignados, Occupy-bewegingen, evenals de bewegingen van de oorspronkelijke bewoners van Chili en Canada werd geleidelijk overschaduwd door autoritaire, reactionaire en populistische tegenreacties. Maar desondanks blijft het vuur branden van Soedan en India tot in de VS met de Black Lives Matters-beweging. We blikken terug en kijken ook naar de convergenties van protestbewegingen tussen globale noorden en globale zuiden, rol van diaspora- activism, het moeizame proces van coalities bouwen en de mogelijkheid van solidariteit.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!