2021

DeWereldMorgen wenst u het allerbeste voor 2021!

donderdag 31 december 2020 12:54
Spread the love

Beste lezer,

Het tumultueuze jaar dat ons tegelijk tot verstilling heeft gebracht is op haar einde gekomen. Een jaar dat ons een spiegel voorhield. De ongelijkheden tekenden zich scherper af maar anderzijds toonden ook de burgers zich van hun beste kant, in hun solidariteit en veerkracht. En vooral diegenen die onze economie echt draaiende houden, de essentiële werknemers kwamen eindelijk in de spotlights.

En te midden van al de onzekerheid is er toch één ding wel zeker, het team van DeWereldMorgen bleef en blijft dag in dag uit haar lezers de informatie brengen die er toe doet.

We danken al diegenen die onze nieuwssite mee vorm en inhoud geven, ook het afgelopen jaar. Van de bijdragen van de sociale bewegingen die de vinger aan de pols hielden over de zwakkeren in onze samenleving. Onze actieve burgerjournalisten die in hun vrije tijd schreven over de onderwerpen die ze belangrijk vonden. De studenten die aan de alarmbel trokken, de activisten die hun stem lieten horen, de schrijvers van open brieven en opinies die aandacht vroegen voor de prangende thema’s waar de mainstream niet over schrijft, de vele vertalers die na hun werk of cursus nog lange nachten deden om interessante artikels uit buitenlandse magazines toegankelijk te maken voor onze lezers, onze stagiaires die ondanks de situatie er met veel enthousiasme invlogen en al onze bloggers voor hun cartoons, verhalen en andere mijmeringen die de site mee kleur geven.

En last but not least danken we ook JOU, onze trouwe lezer en onze trouwe steungever.

Dankzij jullie allemaal bestaan we dit jaar al 10 jaar

We gingen dit vieren met een samenzijn, een feest en een inhoudelijk gedeelte waarin we terugblikken op 10 jaar protestbewegingen. Door de coronamaatregelen kunnen we helaas nog geen live feest geven. Dat hebben jullie te goed zodra we terug mogen feesten. We nodigen jullie wel al uit op ons online debat waarin we terugblikken op de belangrijke protestbewegingen van de voorbije tien jaar en de rol van solidariteit daarin.

Wanneer: 13/01/2021 om 19:30 

Een gesprek met: Miriyam Aouragh, (NL) Annie Olaloku-Teriba (UK) , Nadia Fadil (BE) , Vijay Prashad (VS) . Moderator: Omar Jabary Salamanca ism Menarg, Ugent en met de steun van Kaaitheater 

SCHRIJF JE IN VIA DIT FORMULIER

 

We hopen, samen met jou, op een liefdevol, solidair en gezond 2021. 

 

Namens het DeWereldMorgen Team

Christophe, Helenka, Joke, Keltoum,  Lode, Malkia en Thomas

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!