Bron: Amnesty International Vlaanderen

ULB-academici en Amnesty voeren actie aan Iraanse ambassade voor dr. Ahmadreza Djalali

maandag 30 november 2020 16:45
Spread the love

 

Op initiatief van ULB-academici wordt er op maandag 30 november, dinsdag 1 en woensdag 2 december telkens tussen 10u00 en 16u00 actie gevoerd aan de Iraanse ambassade in Brussel om de dreigende executie van de Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali te verhinderen. ULB-academici en Amnesty-activisten zullen er beurtelings in kleine groepjes protesteren tegenover de ambassade met een groot spandoek en pancarten.

Op dinsdag 24 november telefoneerde spoedarts en VUB-gastdocent Djalali naar zijn echtgenote Vida Mehrannia met de alarmerende boodschap dat hij afscheid moest nemen. Hij werd in afzondering geplaatst en ingelicht dat hij snel geëxecuteerd zou worden. Amnesty International is diep verontrust en dringt er bij de Iraanse autoriteiten op aan om dr. Djalali niet te executeren en hem vrij te laten.

“Dr. Djalali is een gerenommeerde academicus die niet thuishoort in de dodencel. Hij werd veroordeeld na een manifest oneerlijk proces omdat hij weigerde te spioneren voor de Iraanse autoriteiten. De man is een van de zovele slachtoffers van het repressieve Iraanse regime”, zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!