Bron: Troebel
Interview - Troebel

De podcast van Klimaatfestival Antwerpen: Climate change for dummies

Filosofen Maïté de Haan en Julia Alegre nodigen in deze nieuwe podcast filosofen, kunstenaars, studenten en tal van andere gasten uit om hun verhaal te delen. In gewone mensentaal wordt de complexiteit van de klimaatproblematiek onder de loep genomen.

maandag 30 november 2020 17:39
Spread the love

 

Wat kunnen we doen tegen de klimaatcrisis? Moeten we allemaal klimaatactivist worden? Helpt veganisme ons vooruit? En kunnen we de natuur dekoloniseren?

In elke aflevering wordt een aspect van de klimaatproblematiek ontrafelt. Klimaatmigratie, eco-racisme, activisme en circulaire economie: dit is slechts een greep uit de verschillende thema’s die in de podcast aan bod komen.

De complexiteit van de klimaatproblematiek wordt aangetoond, maar zonder te verlammen. Vanuit verschillende perspectieven wordt er gezocht naar verduidelijking, empathie en oplossingen. Zo zorgen we samen voor een toegankelijke, gedeelde en groene toekomst.

De podcast maakt deel uit van Klimaatfestival Antwerpen. Klimaatfestival Antwerpen is een cultureel-filosofisch festival over klimaatverandering dat in oktober plaatsvond en georganiseerd werd door de filosofische organisatie Troebel. Voor de podcast van het festival werkte Troebel samen met muzikant en audio-engineer Kaat Schiltz.

De podcasts ‘Klimaatfestival Antwerpen’ van Troebel is te beluisteren op je favoriete podcast app. Beluister de podcast op Spotify of op Apple Podcasts.

Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe aflevering online.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!