Opinie - Vlaams ACV, ACLVB,

Minderhedenforum: Vlaamse vakbonden roepen minister Somers op om beslissing te herzien

Het brutale opzeggen van de samenwerking met het Minderhedenforum door minister Somers deed deze week al heel wat stof opwaaien. Ook de Vlaamse vakbonden fronsen de wenkbrauwen. 

vrijdag 13 november 2020 13:02
Spread the love

 

De voorbije jaren werkten de Vlaamse sociale partners voortreffelijk samen met het Minderhedenforum binnen de commissie diversiteit van de SERV. Uit de samenwerking leerden we dat het Minderhedenforum een organisatie is met heel veel ervaringsdeskundigheid, expertise én vooral met stevige wortels in de praktijk. Het amputeren van deze expertise en betrokkenheid zou een enorme aderlating zijn voor Vlaanderen. Dat dit alles in één pennentrek zou ingeruild worden voor een organisatie zonder track record en zonder bewijs van goede diensten en samenwerking doet grote vragen rijzen.

De Vlaamse vakbonden roepen minister Somers dan ook op om de beslissing te herzien. En om in alle sereniteit opnieuw het gesprek met het Minderhedenforum aan te gaan. Het is niet omdat een middenveldorganisatie soms kritisch is, dat ze zomaar opzij kan geschoven worden. Op een kritische manier de stem vertolken van wie anders niet of nauwelijks gehoord wordt, dat is net de rol van het middenveld. En een enorme verrijking voor onze samenleving.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!