Foto: Dieter Boone
Reportage -

In beeld: Gent voor een humaan asielbeleid: “Sammy Mahdi, laat ze binnen”

dinsdag 27 oktober 2020 16:29
Spread the love

 

“Sammy Mahdi, laat ze binnen”, klonk het afgelopen zaterdag op de Kouter in Gent. Met deze slogan trekken #GentZonderGrenzen en Hart boven Hard aan de alarmbel. De huidige toestanden in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zijn erbarmelijk. Daarom vragen ze staatssecretaris van Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, om deze mensen weg te halen uit deze mensonterende situatie en onderdak te bieden.

Om deze boodschap kracht bij te zetten stelde een beperkt aantal actievoerders zich op in de vorm van een huis. Hierbij hadden ze één duidelijke vraag: “Sammy Mahdi, laat ze binnen en geef ze een thuis.”

Foto: Dieter Boone

Verschillende sprekers, waaronder actrice Marijke Pinoy, theatermaker Luk Perceval en Brigitte Herremans, deelden hun boodschap aan de hand van getuigenissen, verhalen, gedichten en beeldende kunst.

Foto: Geertje Franssen

Foto: Geertje Franssen

Foto: Joram Boumkwo

Foto: Joram Boumkwo

Foto: Geertje Franssen

Foto: Geertje Franssen

Foto: Dieter Boone

Door de huidige coronamaatregelen was het niet mogelijk veel mensen te mobiliseren. Daarom werd de actie met een beperkt aantal mensen gevoerd, in nauw contact met de politie. De actie werd ook live uitgezonden via de sociale mediakanalen. Was je er graag bij geweest? Herbekijk dan de livevideo van zaterdagmiddag hier: Facebooklive #GentZonderGrenzen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!