Foto: Ali Selvi/FOS

Colombiaanse activisten slaan handen in elkaar voor grondrechten en vrede

In Colombia blijft het onrecht zich opstapelen nu de vredesakkoorden met de voeten worden getreden. Tal van lokale middenveldorganisaties slaan daarom de handen in elkaar om hun grondrechten op te eisen en het tij te keren.

maandag 19 oktober 2020 07:27
Spread the love

 

Colombia is een rijk land vol honger. Het is een land waar 6,6 miljoen hectare grond op gewelddadige wijze is afgepakt van kleine boeren. Bijgevolg is 52 procent van het land in handen van slechts 1,5 procent van de grondbezitters. Slechts 6 miljoen van de 22 miljoen hectare grond die geschikt is om voedsel op te verbouwen, wordt voor dit doeleinde gebruikt. De rest wordt gebruikt voor veeteelt en de uitbuiting van natuurlijke rijkdommen, monoculturen, mijnbouw, voor de export.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!