Foto: Greenpeace Belgie
Greenpeace België

Greenpeace hangt posters bij Open VLD en PS: Kiezen De Croo en Magnette resoluut voor het klimaat?

Maandagochtend 28 september heeft milieuorganisatie Greenpeace posters opgehangen aan de partijbureaus van Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS). “Trots dat ik in 2020 voor het klimaat heb gekozen”, we hopen dat de formateurs in 2040 met die woorden kunnen terugblikken op de regering die ze momenteel aan het vormen zijn. 

dinsdag 29 september 2020 12:36
Spread the love

 

“Na bijna 500 dagen hebben we nu een federale regering nodig die het klimaat serieus neemt. Wij verwachten concrete ambitie én actie: minstens 65% CO2-reductie tegen 2030 en een stevig en participatief actieplan in de eerste 100 dagen van de nieuwe regering om ons daarnaar op weg te zetten”, zegt Joeri Thijs van Greenpeace België.

“Tijdens het politiek theater van de voorbije maanden stond de wereld letterlijk in brand. Verwoestende bosbranden in Brazilië, Rusland en de VS, hitterecords aan de noordpool en extreme droogte in Europa drukten ons weer met de neus op de feiten. Dit is een klimaatnoodtoestand met verstrekkende gevolgen voor gezondheid, natuur, landbouw en economie – en de zwakste groepen in de samenleving worden het hardst getroffen”, verklaart Joeri Thijs.

Digitaal verouderde portretten van de Vivaldi-partijvoorzitters circuleerden enkele weken geleden al op sociale media. Via de website van Greenpeace hebben intussen ook meer dan 5000 mensen een mail gestuurd naar de betrokken voorzitters waarin ze een klimaatregering eisen. In hun reacties verzekerden Lachaert, Magnette en Rousseau dat klimaat hoog op hun agenda staat.

Foto: Greenpeace Belgie

Vorige week wachtten activisten van Youth for Climate en Greenpeace de preformateurs op aan het Paleis met de boodschap “Ons klimaat, uw mandaat”. Ze herinnerden eraan dat honderdduizenden mensen de voorbije 2 jaar op straat zijn gekomen voor het klimaat en een rechtvaardige samenleving.

“We zullen hen blijven confronteren met hun politieke verantwoordelijkheid om met oplossingen te komen voor de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis”, besluit Thijs.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!