Bron: PxHere
Crisiscel Cultuur

Naar één stoel tussen elke toeschouwer of bubbel 

De afgelopen week kwamen virologen, de Crisiscel Cultuur en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon samen om de violen gelijk te stemmen en te werken aan een meer werkbaar kader voor de zalen. Dat leidt vandaag tot een vereenvoudigde social distancing-maatregel. Zalen hoeven vanaf nu niet langer een rij tussen te laten en kunnen werken met één stoel tussen elke toeschouwer of bubbel.

woensdag 9 september 2020 12:42
Spread the love

 

De maatregel komt er na positief advies van Celeval, die een gebouwenbeheersysteem met CO2-sensoren (metering) als voorwaarde meegeeft. De Crisiscel Cultuur, virologen en de minister van Cultuur noemen de maatregel en voorwaarden “meer leesbaar” en “gedragen door iedereen”.

Minister van Cultuur Jan Jambon bevestigt: ”Deze vereenvoudigde maatregel laat toe dat verschillende zalen op meer dan 60 procent capaciteit zullen kunnen werken. Dat is echt een belangrijke opsteker, want de tijd dringt voor de hele sector.”

Crisiscel Cultuur bevestigt en is vooral verheugd over de manier waarop er afgelopen week werd samengewerkt. “Deze maatregel en de geformuleerde voorwaarden zijn werkbaar voor ons. Bovendien zijn ze een gevolg van kortere lijnen tussen sector, virologen en de minister. Zo vermijden we verwarring en zijn maatregelen ook gedragen. Om deze crisis het hoofd te bieden moeten we het voortaan zo aanpakken”, aldus woordvoerder Tom Kestens.

Marc Van Ranst: ”Het is duidelijk voor iedereen dat deze maatregel meer werkbaar is in de context van cultuurzalen. Overigens is deze regel voor fysieke afstand maar één van de parameters in het totaalplaatje van de veiligheid. Juiste ventilatie, crowd management, mondmaskers en hygiënemaatregelen blijven even belangrijk.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!