Voetballogo's van de deelnemende cultuurhuizen.
Onder Stroom

Cultuurhuizen worden voetbalclubs op sociale media als ludiek protest

Een opvallend statement eind deze week op de sociale media van verschillende culturele huizen. Onder meer KVS, Vooruit, Botanique, OLT Rivierenhof, Arenberg, De Studio en Onder Stroom vormen zich om tot voetbalclubs. Het is een ludiek protest tegen het strenge verbod op culturele evenementen. 

zaterdag 8 augustus 2020 16:38
Spread the love

 

Het begon bij creatieve broedcentrale Onder Stroom in Antwerpen: “Het bericht dat voetbalsupporters live mochten supporteren in de filmzalen van Kinepolis schoot bij ons in het verkeerde keelgat”, zegt Frederik Van den Bril van Onder Stroom. “Onze culturele evenementen verliepen perfect veilig in open lucht, maar werden verplicht gesloten. Waarom kan dan samen in een cinemazaal kruipen wel?”

Als ludiek protest doopten zij zich op sociale media om tot FC Onder Stroom. En ze riepen andere cultuurhuizen op hetzelfde te doen. Eén van de andere initiatiefnemers is Jasper Declercq: “We besloten met een team designers gratis voetballogo’s te maken voor alle Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen. Onder andere KVS, Vooruit, NT Gent, Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal en Botanique doen al mee en posten het op hun sociale media. Maar er zullen nog veel volgen!”

Declercq: “Wij hebben niets tegen voetbal maar cultuur is toch minstens even belangrijk en plezant? Wij kunnen niet ontsnappen aan het gevoel dat er met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt.”

Van den Bril: “Wij spelen met onze cultuur in Vlaanderen op het hoogste niveau. Van de amateurs tot de profs, onze culturele clubs zijn wereldklasse. Daarom verenigen wij ons in de Cultural Pro League. Hopelijk wil het beleid ons dan wel toestaan live evenementen te organiseren.”

Lijst deelnemende cultuurhuizen:

Onder meer KVS, Vooruit, Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal, Botanique, OLT Rivierenhof, Arenberg, De Studio en Onder Stroom.

 

Meer info:

https://www.facebook.com/onderstroomantwerpen

https://onder-stroom.be/

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!