Reportage - Verenigde kunststudenten uit Brussel, Antwerpen, Leuven en Gent

Grootschalige tape-actie in ‘t straatbeeld uitgebreid naar Leuven, Brussel en Gent

Opnieuw werd vannacht een aanzienlijk deel van de monden in het Antwerpse straatbeeld afgeplakt met gele tape. Het is al de tweede keer deze week dat studenten er ’s nachts op uit trekken om standbeelden en reclameposters de mond te snoeren. Deze keer blijft het echter niet bij Antwerpen, ook studenten uit Leuven, Brussel en Gent trekken er op uit.

maandag 16 december 2019 17:53
Spread the love

Door middel van de tape-acties drukken de studenten hun ongenoegen en bezorgdheid uit over de aangekondigde besparingen. “Jambon I knipt fors in de budgetten voor cultuur. Zo wordt er 60 procent bespaard op de projectsubsidies, de drijvende kracht van de kunstsector. Ook de zorgsector, het onderwijs en talloze organisaties die zich inzetten voor integratie, armoedebestrijding en gelijke kansen moeten het voor de zoveelste keer met minder middelen stellen.” De situatie is volgens de studenten onhoudbaar geworden. “Wij geloven dat de luidste stem niet altijd de juiste is. We hechten waarde aan alle stemmen in de samenleving; voor elke roeper is er een zanger.”

Dat de getroffen sectoren zich niet zomaar monddood laten maken, bewijzen ze ook op 19 december, tijdens de manifestatie Hear My Voice. Terwijl het Vlaams Parlement binnen haar stem uitbrengt over de begroting, verzamelen burgerbewegingen zich buiten om samen te zingen. “Ons lied zal geen klaagzang zijn, wel een strijdlied.”

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Gele Tape-actie

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!