Bron: Facebook State of the Arts
State of the Arts, VuurWerk

Oproep voor massale mobilisatie: ‘Hear our voice’, mars voor een warme samenleving

donderdag 12 december 2019 16:37
Spread the love

Deze Vlaamse regering bespaart in de zorg, armoedebestrijding, openbare diensten, cultuur en kunsten, onafhankelijke pers, etnisch-culturele minderheden, en andere sectoren en organisaties die menselijk welzijn belangrijker vinden dan winst maken. Andere grote maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat en onderwijs krijgen niet de broodnodige stimulans.

Wij vragen dat een overheid publieke middelen prioritair inzet voor projecten met maatschappelijke meerwaarde voor iedereen. Wij laten onze stem horen voor een warm, rechtvaardig en solidaire samenleving, en we nodigen iedereen van harte uit om te tonen dat een ander beleid voor Vlaanderen wenselijk én mogelijk is.

Op donderdag 19 december stemt het Vlaamse Parlement de volledige begroting van 2020-25. De regering luisterde niet naar het massale protest van de afgelopen weken en zet door met zijn besparingsbeleid. Wij overstemmen deze stemming met een collectieve mars van verschillende sectoren en zingen voor het alternatief. We tonen onze gebundelde krachten en zullen dit blijven doen.

Praktisch:

16:30 – Verzamelen aan Brussel- Centraal
17:00 – Mars naar het Vlaams Parlement
17:15 – We laten luid van ons horen, tot in het parlement.
19:00 – Hear my Voice — mega choir at Flemish Parliament. Even geen tweets, geen geschreeuw, louter samen zingen om onze stem hoorbaar te maken. We overstemmen de stemming met onze simpele menselijkheid. (Zie hier voor meer info)

De zitting in het parlement start al om 9:00. Wij gaan net als tijdens vorige acties met een delegatie op de tribune zitten. Mensen uit verschillende sectoren volgen de discussies vanuit het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement (IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel) op de voet en zetten als een soort schaduwparlement een aantal discussies op. Iedereen die meer wil weten of mensen uit andere sectoren wil leren kennen is welkom. Om 16:45 sluit dit centrum en vervoegen we de mars.

 

Meer info over de actie op de Facebookeventpagina.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!