Bron: Pixabay
ACV Puls

Wouter Beke amputeert steunpunt Mens en Samenleving: werknemers voeren actie dinsdag 26 november

SAM, het steunpunt Mens en Samenleving, weet sinds 13 november 2019 dat de Vlaamse minister van Welzijn, Gezin Volksgezondheid en Armoedebestrijding, Wouter Beke, 1 miljoen euro wil besparen op de subsidies aan het steunpunt. Het gaat om niet minder dan 27% van het budget van SAM. Deze drastische ingreep wordt al gedaan vanaf januari 2020, zonder enige vorm van voorafgaand overleg.

maandag 25 november 2019 12:57
Spread the love

SAM geeft vandaag ondersteuning aan straathoekwerkers, opbouwwerkers, schuldhulpverleners, sociale professionals in de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW’s) en jeugdhulp en ondersteuners van mensen met een handicap. Deze ondersteuning dreigt ernstig te verminderen of zelfs helemaal te sneuvelen. Tot op heden is het niet duidelijk welke van deze groepen minder ondersteuning zullen krijgen.

De sociaal werkers zijn kwaad over de impact van deze besparing voor mensen in een kwetsbare positie. Na de kaalslag in de cultuursector moet onze organisatie voor de bijl, constateren de mensen van SAM.

De werknemers van SAM hebben ook algemene kritiek op de besparingen in de sociale sector. Zij sluiten zich graag aan bij de boodschap van de open brief van het middenveld en bij de Vuurwerk-week van het middenveld van 2 tot 5 december.

Daarom staken de werknemers van SAM op dinsdag 26 november 2019 tegen de besparingen en voeren ze dan actie om 11.00u aan het kabinet van Wouter Beke: Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel. Na de actie wonen zowat 20 medewerkers en sociaal werkers de commissie Welzijn bij die de beleidsnota van minister Beke zal bespreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!