De voormalig president laat van zich horen.

De voormalig president laat van zich horen.

woensdag 17 juli 2019 02:03
Spread the love

 

Santo Domingo DR, 16-07=2019.

Voormalig president van de Dominicaanse Republiek. Leonel Fernandez, vergezeld van een groep persoonlijkheden uit het nationale openbare leven en leden van de politieke partij PLD, zullen woensdag naar het Nationaal Congres gaan om het boek te ondertekenen van mensen die zich verzetten tegen een hervorming de grondwet van de Republiek om de presidentiële herverkiezing opnieuw in te voeren.

De aankondiging werd gedaan door Radhamés Jiménez, algemeen coördinator van de politieke campagne van Fernandez, tijdens een persconferentie waarin leiders van de PLD en andere sympathisanten van de voormalig president aanwezig waren.

Hij gaf aan dat het bezoek van Fernandez aan het hoofdkantoor van de wetgevende macht om 3.00 uur in de middag is gepland. Hij zei dat ze alle mensen kunnen begeleiden die, net als hij, de Grondwet willen verdedigen.

Volgens Jiménez “heeft Leonel Fernández jarenlang een onwrikbare verdediging van de grondwet van de republiek voorgestaan” en zijn woorden “corresponderen met zijn praktijk” in tegenstelling tot uitspraken van anderen in dat opzicht.

Nationaal Congres: Plaats voor demonstraties.

De kwestie van de hervorming heeft geleid tot spanningen in de Dominicaanse samenleving en binnen de politieke partij PLD. Het heeft ook verschillende demonstraties opgeleverd in de omgeving van het Nationale Congres, waar tijdens de protesten een groot aantal politiemensen en militair personeel is ingezet.
De grondwet van het land verbiedt Medina uitdrukkelijk om een derde termijn te zoeken, nadat hij in 2012 aan de macht is gekomen en vier jaar later opnieuw is gekozen, na een grondwetswijziging in 2015.

Ambtenaren en wetgevers van de huidige fractie van de zittende president binnen de PLD hebben echter zijn herverkiezing gepromoveerd voor de verkiezingen van mei volgend jaar.

Ondertussen zwijgt Medina over deze kwestie hoewel hij in 2018 beloofde dat hij in maart van dit jaar zijn standpunt hierover zou bepalen.

 

Foto: By Copyright World Economie Forum www.weforum.org / Edgar Alberto Domínguez Cataño editorgeneral@fotoeditores.com – https://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/4503939784/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10836536

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!