Foto: Ivo Shimwa
Ivo Shimwa

Aalst op straat voor respect en verdraagzaamheid

donderdag 20 juni 2019 00:08
Spread the love

Zo’n 300 mensen liepen zaterdag 15 juni in Aalst mee in een mars voor verdraagzaamheid en respect. Daarmee wilden ze een hart onder de riem steken bij andere inwoners die een week eerder een racistische brief kregen.

Een paar weken geleden kregen een aantal families uit de Weverijstraat in Aalst een racistische brief in hun brievenbus. Eén van die personen is Enoch Kashenda, die het idee kreeg om een mars te organiseren. Zo wou hij de kinderen van de betrokkenen een veilig gevoel geven en aantonen dat een kleine groep mensen geen meerderheid kan overnemen. Deelnemers voor de mars werden vooral gezocht via mond-tot-mondreclame.

In totaal stapten er 250 – 300 mensen mee op de mars. Enoch Kashenda zei na de mars: “Ik denk dat de persoon in kwestie eigenlijk een fout heeft gemaakt. Hij dacht ons uit elkaar te halen, maar hij heeft ons hier samen gebracht. En daarvoor ben ik hem heel dankbaar.”

De mars begon aan de Varkensmarkt en eindigde op het Vredeplein. Daar gaven verschillende mensen nog een speech.

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Foto: Ivo Shimwa

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!