Minderhedenforum lanceert verkiezingscampagne: “Stemmen van de toekomst”

Het Minderhedenforum geeft afgelopen week het startschot van haar verkiezingscampagne. Met een niet-te-missen affiche, video’s, portretfoto’s waar mensen met een migratieachtergrond het woord nemen en een eisenbundel voor beleidsmakers trekt het Minderhedenforum richting verkiezingen. Met de slogan “stemmen van en voor de toekomst” streeft het Minderhedenforum naar een toekomstbeeld waarin iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en participeert.

dinsdag 2 april 2019 15:50
Spread the love

“Dit is waar we ons dag in dag uit voor inzetten: een betere maatschappelijke positie van mensen met een migratieachtergrond” aldus Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum. 

“Met een steeds groeiend aantal personen met een migratieachtergrond in Vlaanderen en Brussel, is een gedeelde toekomst de enige weg. Beleidsmakers moeten prioritair inzetten op het dichten van de etnische kloof in diverse maatschappelijke domeinen, zodat niemand achterblijft. Er moet absoluut geïnvesteerd worden in een politiek en sociaal klimaat, waarin geen plaats is voor racisme en discriminatie”” zegt Landry Mawungu.

Het Minderhedenforum vraagt om nultolerantie voor racisme en discriminatie. Dit moet volgens het Forum gepaard gaan met een ambitieus interfederaal actieplan tegen racisme. De organisatie pleit verder ook voor een resultaatsgebonden interculturalisering in alle maatschappelijke domeinen.

 

Zo moeten bijvoorbeeld sectoren zoals het jeugdwerk, cultuur of nog het middenveld niet alleen verder inzetten op meer diversiteit binnen hun bereik, maar ook in hun aanbod en samenstelling. Gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt blijven voor het Minderhedenforum ook hete hangijzers voor de opwaartse mobiliteit van haar achterban, gepaard met een sociaal beleid op maat van kwetsbare groepen.

 

Alle portretten/video’s/memorandums vind je op: www.stemmenvandetoekomst.be

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!