Bron: Flickr
Economie, Politiek, België - Christelijk Onderwijzersverbond

Onderwijs staakt vandaag. Waarom? Daarom!

Onderwijs staakt vandaag in alle sectoren. “Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft.” Het onderwijs vraagt na 26 mei sterke investeringsregeringen, geen besparingsregeringen zoals de twee afgelopen legislaturen. De stakingscijfers bewijzen het: de noden zijn torenhoog en overduidelijk.

woensdag 20 maart 2019 14:17
Spread the love

In de basisscholen van onze COV-vakbondsafgevaardigden staken 6 op de 10 leerkrachten. Dat is fenomenaal. Een heel aantal scholen sluit vandaag  de deuren door de staking. Anderen zorgen voor opvang. We kregen massaal reacties van leraren, kinderverzorgers, directeurs, leraren uit het buitengewoon onderwijs. Zij kiezen vandaag voor een hard actiemiddel.

Onderwijspersoneel zal niet snel naar het stakingswapen grijpen. In heel wat scholen die niet deelnemen zijn vooraf scherpe debatten gevoerd. Ook vandaag staat heel wat personeel dat wel onze eisen onderschrijft uit plichtsbewustzijn voor de klas. Geplande activiteiten willen ze laten doorgaan. Kinderen willen ze niet in de steek laten.

Als grootste vakbond in het basisonderwijs willen wij met deze staking ook de Vlaamse partijen oproepen om de kinderen en het personeel niet in de steek te laten. Welke partij ook de minister van onderwijs levert, ze moet nu al het engagement durven nemen om een einde te maken aan de besparingen en voluit te gaan voor investeringen. De noden zijn duidelijk. Kwaliteitsvol basisonderwijs garanderen kan alleen door het uitrollen van een duurzaam investeringsplan over de legislaturen heen.

take down
the paywall
steun ons nu!