CitizenSpring Open Dagen Antwerpen en Brussel

CitizenSpring Open Dagen Antwerpen en Brussel

dinsdag 19 maart 2019 16:43
Spread the love

Citizen Spring Belgium organiseert opendeurdagen voor toekomstgerichte burgerinitiatieven

“The future is already here, it’s just not evenly distributed yet.”

#CitizenSpring #thefutureisours www.citizenspring.be 

Protesteren en staken voor een beter klimaat is één weg, erover schrijven en bloggen via sociale media en pers een andere weg. Er is echter nog een derde weg: zelf, als actief burger bijdragen aan de toekomst.

Er zijn al heel wat actieve burgers die dit doen. Burgerinitiatieven rijzen als paddenstoelen uit de grond: zero waste shops, micromobiliteit, permacultuur, commons en collectieven, burgerparticipatie en inspraak. Overal zie je prachtige voorbeelden van burgers die de toekomst vormgeven, met het oog op een participatieve en duurzame economie. Denk aan de supermarkten als BeeScoop in Brussel, initiatieven als WoonCoop in Gent, de CommonsLab en Antwerpen aan’t Woord in Antwerpen.

Burgercollectief CitizenSpring Belgium schreef de voorbije maanden heel wat van deze initiatieven aan, in Brussel en Antwerpen, en riep hen op om hun deuren te openen tijdens de eerste vier dagen van de lente – tussen 21 en 24 maart 2019. Meer dan 50 initiatieven uit deze twee steden registreerden zich. Het concept lijkt op een openbedrijvendag, of een openmonumentendag, maar dan voor burgerinitiatieven en duurzame economie.

Het doel van deze actie is om deze initiatieven volop in de kijker te zetten, en om burgers de weg te wijzen naar waar ze kunnen helpen om van deze initiatieven een succes te maken. Vele van deze initiatieven dragen de wereld van morgen volop in zich, en zijn waardevolle laboratoria voor hoe onze economie en samenleving er zal uitzien. Hoe succesvoller ál deze burgerinitiatieven zijn, hoe sneller de grote systeemverandering waar we voor staan, zal plaats vinden. CitizenSpring wil burgers inspireren om zelf iets op te starten of bij te dragen aan de bestaande initiatieven.  

Hoe succesvoller ál deze burgerinitiatieven zijn, hoe sneller de grote systeemverandering waar we voor staan, zal plaats vinden.

Alle initiatieven die duurzaamheid en samenwerken hoog in het vaandel dragen kunnen meedoen. Tussen donderdag 21 en zondag 24 maart organiseren geïnteresseerde initiatieven een activiteit naar keuze om mensen te verwelkomen en hun werking te tonen. Aanmelden en registreren kan nog steeds via de website www.citizenspring.be. De website toont meteen ook alle initiatieven die registreerden op een interactieve kaart, handig voor bezoekers die de start van hun (burger)lenteweekend willen plannen.

Meer informatie op de CitizenSpringBelgium (facebookpagina)

CitizenSpring open dagen in Antwerpen

CitizenSpring open dagen in Brussel

Radio-interview op La Première over de CitizenSpring open dagen

take down
the paywall
steun ons nu!