© Wim Schrever

Fotoverslag Klimaatbetoging Zottegem

Op vrijdag 15 maart waren er in 125 landen meer dan 2.000 betogingen opgezet. Wereldwijd kwamen meer dan 1,5 miljoen mensen op straat om actie te vragen voor een beter klimaatbeleid. Voor de eerste keer in de geschiedenis had een actie zulke globale impact. Dat is uniek.

maandag 18 maart 2019 13:39
Spread the love

Naast betogingen in de grote steden, waren er tevens acties in kleinere steden en gemeenten in ons land. Ook in Zottegem (Zuid-Oost-Vlaanderen) kwamen mensen op straat, voor een beter klimaat. 

De lokale betoging was een actie van Climaxi; de vzw voor een sociaal rechtvaardig klimaat wil ook mensen in kleinere steden activeren om mee de klimaatbeweging vorm te geven. Want ook in deze meer afgelegen regio, de Vlaamse Ardennen, zijn mensen heus wel bewust: het klimaat én het beleid moeten beter. Opvallend dat ook hier jonge mensen de klimaatmars aantrokken.

Het belang van deze lokale acties is niet klein: het klimaat is van ons allemaal.
Hou de agenda van Climaxi in de gaten: er volgen nog meer acties in #zuidoostvlaanderen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!