© Wim Schrever

Fotoverslag Klimaatbetoging Zottegem

Op vrijdag 15 maart waren er in 125 landen meer dan 2.000 betogingen opgezet. Wereldwijd kwamen meer dan 1,5 miljoen mensen op straat om actie te vragen voor een beter klimaatbeleid. Voor de eerste keer in de geschiedenis had een actie zulke globale impact. Dat is uniek.

maandag 18 maart 2019 13:39
Spread the love

Naast betogingen in de grote steden, waren er tevens acties in kleinere steden en gemeenten in ons land. Ook in Zottegem (Zuid-Oost-Vlaanderen) kwamen mensen op straat, voor een beter klimaat. 

De lokale betoging was een actie van Climaxi; de vzw voor een sociaal rechtvaardig klimaat wil ook mensen in kleinere steden activeren om mee de klimaatbeweging vorm te geven. Want ook in deze meer afgelegen regio, de Vlaamse Ardennen, zijn mensen heus wel bewust: het klimaat én het beleid moeten beter. Opvallend dat ook hier jonge mensen de klimaatmars aantrokken.

Het belang van deze lokale acties is niet klein: het klimaat is van ons allemaal.
Hou de agenda van Climaxi in de gaten: er volgen nog meer acties in #zuidoostvlaanderen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!