Bron: Climate Express
Milieu, Samenleving, België -

#lunchstrike for future op 15 maart

Climate Express, de burgerbeweging achter de Claim The Climate mars van 2 december 2018, organiseert op 15 maart naar aanleiding van The Global Strike For Future een #lunchstrike for future. Zo toont ook wie niet kan staken vrijdag of wie niet in Brussel kan geraken de stem van de jeugd versterken in hun klimaatstrijd.

vrijdag 15 maart 2019 12:55
Spread the love

Climate Express roept alle burgers op om vrijdag 15 maart deel te nemen aan Global Strike For Future via een lokale actie in de eigen stad en de mars om 13u30 in Brussel. Kan je niet staken of geraak je niet in Brussel maar wil je de stem van de klimaat stakers toch mee helpen versterken? Geen probleem, Climate Express biedt een oplossing! Tijdens de middagpauze organiseren we een lunchstrike. Je downloadt een vlaggetje, knipt het uit, kleeft het op een stokje of balpen, en samen met collega’s, klasgenoten, familie en vrienden neem je een leuke foto. Dit post je op je social media met de hashtag #lunchstrike. Zo weerklinkt ook de stem van de thuisblijvers tijdens de klimaatstaking via Climate Express.

“Claim the Climate op 2 december 2018 bracht burgers massaal in beweging voor een ambitieuzer klimaatbeleid”, aldus Charlotte Scheerens van Climate Express. De hoge opkomst toonde aan dat het draagvlak er is. Sindsdien ging geen week voorbij zonder klimaatacties. Scheerens: “Wij zijn ervan overtuigd dat dat draagvlak nog groter is dan wie op straat komt. Daarom kan ook wie dat niet doet zich nu ook solidair tonen met de klimaat stakers”.  

In Temse gaf alvast de NT2-klas van een CVO school het goede voorbeeld.Bron: Climate Express
Meer info over #lunchstrike: check de Facebookeventpagina.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!