De Klimaatles: er is weer hoop voor het klimaat

De Klimaatles: er is weer hoop voor het klimaat

vrijdag 15 maart 2019 16:37
Spread the love

620 scholieren kwamen donderdag 14 maart samen in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit voor de Klimaatles. 620 jongeren die met interesse zaten te luisteren en geregeld lieten merken hoe ze over bepaalde zaken denken.

Volgens bepaalde mensen moeten de jongeren zich niet te veel bemoeien met de klimaatproblematiek omdat ze er te weinig van af weten. Daarom begon de les met een uiteenzetting over de huidige situatie door klimaatwetenschappers Jasper Bloemen (UAntwerpen, Scientists4climate) en Kristof Cuadros Perez (Climate Response). Na alle feiten op een rijtje te zetten, zorgde Wouter Deprez voor verluchting door met humor een kanttekening te maken. Als laatste waren Anuna De Wever en Kyra Gantois aan de beurt. Ze kwamen hun binnenkort te verschijnen boek ‘Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen’ voorstellen. Ze werden geïnterviewd door Nic Balthazar, die ook de rest van de les in goede banen leidde, en gaven ook enkele tips over hoe jongeren hun steentje bij kunnen dragen. 

Tot slot was er moment ingepland voor vragen uit het publiek. Het feit dat hier zo gretig gebruik van gemaakt werd door de jongeren, doet vermoeden dat ze toch echt wel bekommerd zijn over hun toekomst en niet enkel de straat op gaan om te spijbelen. De vragen die gesteld werden gingen niet alleen over het ‘wanbeleid van onze regering’, maar waren kritisch, to the point en actie-gericht. We kunnen dus wel stellen dat er hoop is voor de toekomst van onze planeet!

Bekijk hier de volledige klimaatles: https://bit.ly/2HnrihZ 

take down
the paywall
steun ons nu!