Bron: ORBIT vzw
Oproep, Economie, Milieu, Samenleving, Politiek, België - ORBIT vzw

ORBIT solidair met: Stoot armoede uit! Geen CO²

ORBITvzw deelt de oproep van Welzijnsschakels vzw om ons te verenigen in een breed front voor een sociaal klimaatplan. Mensen in armoede en/of met een beperkt inkomen willen gezond leven en niet alleen overleven. Ook voor hen is zorg voor het klimaat een bekommernis. Want gezonde voeding is voor iedereen nodig. Wonen in een energiearme woning is een must. En je milieuvriendelijk verplaatsen het beste.

maandag 11 maart 2019 18:04
Spread the love

Mensen in armoede zijn ook vaak mensen met een migratieachtergrond. Zij hebben soms aan den lijve ervaren wat klimaatveranderingen en ecologische rampen veroorzaken.  Grondtekort, droogte, overstromingen, conflicten, … Ze moeten er voor op de vlucht of migreren.

ORBIT vindt het belangrijk dat er bruggen geslagen worden tussen mensen die opkomen voor een klimaatplan en zij die opkomen tegen armoede en uitsluiting. Met een verbond tussen mensen van het Noorden en het Zuiden kunnen we de vernietiging van de planeet voorkomen. Een bondgenootschap van inzet tegen armoede, tegen uitsluiting en discriminatie en voor sociale klimaatmaatregelen bereikt meer. Het neemt #iedereenaanboord.

Daarom heeft ORBIT in de voorstellen voor de parlementsverkiezingen aandacht voor de klimaatmigranten. We vragen aan organisaties en politici om te werken aan een statuut voor mensen die door klimaatproblemen uit hun land verdreven worden. Zij mogen niet in armoede terechtkomen.

Samen naar de klimaatmarsen of … met je naam op een wasknijper

Samen met Welzijnsschakels daagt ORBIT alle klimaatbetogers uit om houten wasknijpers op hun kledij te spelden met hierop de namen van mensen met en zonder migratiegeschiedenis, die een sociaal klimaatplan steunen, maar niet op de betoging geraken. Ook wie minder mobiel is of op leeftijd of niet kan aansluiten bij een klimaatmars om één of andere reden, kan via een houten wasknijper symbolisch de oproep versterken en aanwezig zijn. 

Neem een houten wasknijper – zet de naam of namen erop van wie niet kan mee opstappen – en vergroot het aantal stappers op elke manifestatie voor een sociaal klimaatplan!

Stoot armoede uit! Geen CO²

Dit artikel is eerder gepubliceerd op de website van ORBIT vzw

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!