PISS-OFF steunt het eisenplatform van Collecti.e.f 8 Maars

PISS-OFF steunt het eisenplatform van Collecti.e.f 8 Maars

vrijdag 8 maart 2019 15:01
Spread the love

PISS-OFF steunt het eisenplatform van Collecti.e.f 8 Maars. Zie link: https://www.facebook.com/8maars/

Op 8 maart zal België de allereerste nationale Vrouwenstaking kennen. Die actie werd bezield door het Collecti.e.f 8 Maars  dat het voorbeeld van Spanje vorig jaar wil volgen waarbij maar liefst vijf miljoen vrouwen het land plat legden, nadat de regering vrouwonvriendelijke en ronduit seksistische maatregelen doorvoerde. Piss-Off, steunt als eerste feministische verkiezingslijst de Nationale Vrouwenstaking, marsen, walk-outs en manifestaties tegen seksisme die in heel het land zullen plaatsvinden. 
Daar de situatie in België inzage gendergelijkheid stagneert en zelfs achteruitgaat, onderschrijven de leden van PISS-OFF het eisenplatform van Collecti.e.f 8 Maars. Dat houdt in dat er actief werk moet gemaakt worden om de loonkloof (die oploopt tot 20%) te dichten en het daaruit volgende lagere pensioen voor vrouwen, dat onder de armoedegrens ligt, op te trekken tot 1500 euro.

Alsook teert seksuele agressie nog welig op de werkvloer. Bovendien hebben vrouwen met een migratieachtergrond of een arbeidsfunctiebeperking tot vier maal meer kans daarvan slachtoffer te worden. Met specifiek uitgewerkte CAO’s dient daarvan werk gemaakt. PISS-OFF draagt intersectionaliteit en roept op tot solidariteit met de Nationale Vrouwenstaking op 8 maart aanstaande.

 
******* 
www.pissoff.be 
https://www.facebook.com/PISSOFFGent/ 

take down
the paywall
steun ons nu!