Een Andere Joodse Stem: Antisemitische stereotypen zijn geen grapje 

In een korte persmededeling veroordeelt de organisatie Een Andere Joodse Stem de “kwetsende antisemitische stereotypen en koloniale afbeeldingen als vorm van humor” op het carnaval van Aalst.

donderdag 7 maart 2019 12:28
Spread the love

“Vanuit een Andere Joodse Stem zijn we erg bezorgd over het gebruik van racistische en op fascisme geïnspireerde stereotypen op het carnaval van Aalst. Wij hechten veel belang aan de vrije meningsuiting en het gebruik van humor en satire, maar stellen ons tegelijk veel vragen bij het gebruik van kwetsende antisemitische stereotypen en koloniale afbeeldingen als vorm van humor.”

“Op de opening van het wereldberoemde carnaval van Sitges bij Barcelona onderstreepten de organisatoren dit jaar dat er geen plek was voor racisme en seksisme op het carnaval. Misschien moet de stad Aalst daar eens dringend inspiratie opdoen?”

 http://www.eajs.be/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!