Een Andere Joodse Stem: Antisemitische stereotypen zijn geen grapje 

In een korte persmededeling veroordeelt de organisatie Een Andere Joodse Stem de “kwetsende antisemitische stereotypen en koloniale afbeeldingen als vorm van humor” op het carnaval van Aalst.

donderdag 7 maart 2019 12:28
Spread the love

“Vanuit een Andere Joodse Stem zijn we erg bezorgd over het gebruik van racistische en op fascisme geïnspireerde stereotypen op het carnaval van Aalst. Wij hechten veel belang aan de vrije meningsuiting en het gebruik van humor en satire, maar stellen ons tegelijk veel vragen bij het gebruik van kwetsende antisemitische stereotypen en koloniale afbeeldingen als vorm van humor.”

“Op de opening van het wereldberoemde carnaval van Sitges bij Barcelona onderstreepten de organisatoren dit jaar dat er geen plek was voor racisme en seksisme op het carnaval. Misschien moet de stad Aalst daar eens dringend inspiratie opdoen?”

 http://www.eajs.be/

take down
the paywall
steun ons nu!