Reclamepaneel in Santiago de Chile: "Vrijheid voor het 16-jarig meisje Ahed Tamimi. Politiek gevangene van de staat Israël. Zal Chili iets zeggen? (Ahed werd 17 op 31 januari 2018 tijdens haar gevangenschap)(twitter)

Ahed Tamimi gaat internationaal recht studeren in Groot-Brittannië

Ahed Tamimi gaat drie maand intensief Engels studeren in Groot-Brittannië. Na een paar maanden terug thuis voor de vrijlating van haar broer uit de Israëlische gevangenis gaat ze internationaal recht studeren aan een Britse universiteit. Die kennis wil ze later inzetten om de bezetting van Palestina door Israël internationaal aan te klagen.

woensdag 6 maart 2019 20:47
Spread the love

In een interview met de Jordaanse media bevestigt Ahed Tamimi haar plannen om eerst drie maanden intensief Engels te leren, waarna ze wil terugkeren om een tijd bij haar broer te zijn, wanneer die vrijkomt uit een Israëlische gevangenis. Daarna wil ze voor enkele jaren internationaal recht studeren aan een Britse universiteit. Ze weet nog niet dewelke. Na deze studies wil ze zich inzetten om de illegaliteit van de bezetting door Israël aan te tonen en de bezettingsmacht verantwoordelijk te stellen voor zijn oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

In het interview kwam ze ook terug op de omstandigheden van haar gevangenschap: “De gevangenis was de moeilijkste periode van mijn leven, vooral tijdens de ondervragingen. Ze beletten me te slapen of te eten. Al mijn bewegingen werden gemonitord.” Desondanks slaagde ze er tijdens haar gevangenschap in de laatste examens van de middelbare school af te leggen. Ze begon toen voor het eerst teksten te lezen over internationaal recht.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!