Labour partijvoorzitter Jeremy Corbyn tijdens een anti-Tridentbetoging op 27 februari 2016. Zijn verzet tegen de nieuwe kernduikboten Trident is een van de echte redenen waarom de politieke/economische/media-elite alles inzet om een regering onder zijn bestuur tegen te houden. De ex-Labourdissidenten van The Independent Group zijn allen voorstanders van kernwapens (WikiMedia Commons)
Open brief - Elizabeth Dore et al

Joodse leden Labour: “Jeremy Corbyn is cruciale bondgenoot in de strijd tegen antisemitisme”

Meer dan 200 Joodse leden van Labour hebben een open brief ondertekend die er op aandringt dat iedereen die een einde wil aan racisme zich achter Labour en Corbyn zou scharen. Zij verzetten zich tegen "een disproportionele focus op antisemitisme bij links, dat afschuwelijk is maar relatief zeldzaam", terwijl antisemitisme in de gehele maatschappij door diezelfde critici wordt genegeerd.

maandag 4 maart 2019 14:13
Spread the love

U (The Guardian op 19 februari) bericht dat een aantal meedogenloze anti-Corbyn parlementsleden Labour hebben verlaten omwille van een beweerde “mislukte aanpak van antisemitisme” waaronder Luciana Berger (één van de negen ex-Labourparlementsleden van The Independent Group TIG) die Labour bekritiseert als “ziekelijk institutioneel racistisch” (zie Splitters verlaten Labour niet wegens anti-semitisme).

Wij zijn Joodse leden en supporters van de partij Labour die bezorgd zijn over de huidige groei van reactionaire ideologieën, waaronder antisemitisme, in Groot-Brittannië en overal in Europa.

Wij stellen de zorgwekkende toename vast van rechtse populistische partijen, die racisme, islamofobie en antisemitisme aanmoedigen. In Groot-Brittannië zweept uiterst rechts deze vooroordelen op. Dit is een dreiging die een resoluut en energiek antwoord vereist.

Wat we daarentegen hebben gezien is een disproportionele focus op antisemitisme bij links, dat afschuwelijk is maar relatief zeldzaam.

Wij geloven dat Labour onder de progressieve leiding van Jeremy Corbyn een cruciale bondgenoot is in de strijd tegen onverdraagzaamheid en racisme. Zijn levenspalmares van campagnes voor gelijkheid en mensenrechten, waaronder consistente steun voor initiatieven tegen antisemitisme is formidabel. Zijn betrokkenheid versterkt deze strijd.

Het waren regeringen van Labour die zowel de antiracisme- als de mensenrechtenwetgeving van de 20ste eeuw hebben goedgekeurd en de wet van 2010 op gelijkheid.

Een regering van Labour geleid door Jeremy Corbyn zal een machtige kracht zijn tegen racisme, islamofobie en antisemitisme.

In deze context verwelkomen wij de ondersteuning door Labour van de vrijheid van meningsuiting over Israël en over de rechten van de Palestijnen. Labour is correct om te erkennen dat vooroordelen tegen het Joodse volk afgekeurd moeten worden én dat kritiek op de regering en het beleid van Israël kan en moet gemaakt worden.

Jeremy Corbyn’s Labour is a crucial ally in the fight against antisemitism (vertaling Lode Vanoost)

Prof Elizabeth Dore, Prof David Epstein, Prof Gene Feder, Mike Leigh, Prof Mica Nava, Prof Michael Rosen, Prof Donald Sassoon, Prof Avi Shlaim, Gillian Slovo
Prof Annabelle Sreberny, Walter Wolfgang, Prof John Yudkin, John Abraham, Kate Adams, Rebecca Amiel, Ruth Appleton, Tasha Barlow, Graham Bash, Dr Shereen Benjamin, Jeremy Bernhaut, Frances Bernstein, Dr Jon Berry, Cllr Jo Bird, Rica Bird, Frank Black, Jay Blackwood, Pamela Blakelock, Alice Bondi, Tony Booth, Jenny Malca Brown, Peter Buckman, Andy Burkitt, Erica Burman, Samuel Burrowes, Keith Burstein, Rose Challands, Brian Chinnery, Eve Cina, Andrew Clifford, Emma Clyne, Jonathan Clyne, Mike Cohen, Ron Cohen, Amnon Cohen, Ruth Cohen, Kathy Cohn, Rita Craft, Judith Cravitz, Prof. David Curtis, Mike Cushman, Miriam David, Steven Davidson, Hilary De Santos, Alan Deadman, Greg Douglas, Elizabeth Dresner, Linda Edmondson, Ros Edwards, David Einhorn, Mark Elf, Michael Ellman, Prof Debbie Epstein, Javier Farje, Pia Feig, Jack George Field, Arye Finkle, Nick Foster, Roisin Francis, Esther Freeman, Debbie Friedman, Danny Friedman, Kenny Fryde, Carolyn Gelenter, Mike Gerber, Vicki Gilbert, René Gimpel, Prof. Jane Ginsborg, Claire Glasman, Murray Glickman, David Goldberg, Paul Goldman, Simon Goodman, John Goodman, Peter Gorbach, Tony Graham, Rosalind Grainger, Alice Gray, Ilse Gray, Elleanne Green, Heinz Grünewald, Ash Hardenne, Alison Harris, Jeanne Heal, Prof Susan Himmelweit, Andrew Hornung, Katharine Hoskyns, Mike Howard, Jonathan Hyams, Selma James, Lin James, Riva Joffe, Ann Jungman, Michael Kalmanovitz, L Sasha Kaplin, Stephen Kapos, Jenny Kassman, Richard Keidan, Monash Kessler, Jenny King, Godfrey King, Katherina Kohler, Simon Korner, Dr Agnes Kory, Debbie Krantz, Richard Kuper, Jon Kurta, Prof Frank Land, Michelle Laufer, Pam Laurance, Daniel Laverick, Mike Layward, Dr Sydney Leaman, Joanna Leigh, Jessica Leschnikoff, Cllr Leah Levane, Rachel Lever, John Lipetz, Robert Lizar, Ruth Lukom, Simon Lynn, Deborah Maccoby, Dorothy Macedo, Nikki Mailern Jenny Manson, Jessica Manson, Helen Marks, Stephen Marks, Gillian McCall, Jeff McCracken-Hewson, Terence McGinity, Ros Meadow, Rita Mendelson, Dr Heather Mendick, Angie Mindel, Prof David Mond, Diana Neslen, David Nissen, Gary Ostrolenk, Jonathan Parish, Susan Pashkoff, Helen Pearson, Jacob Prager, Caroline Raine, Reuben Ramsay, Roland Rance, Tom Reed, Jenny Richardson, Siôn Rickard, Prof, Marion Roberts, Prof Jonathan Rosenhead, Benny Ross, Carolyn Roth, Richard Saffron, Esther Saraga, Ian Saville, Monika Schwartz, Josepha Scotney, Mike Scott, Amanda Sebestyen, Glyn Secker, Jenny Secretan, Irene Sedler, Marian Sedley, Ruth Selwyn, Brian Shade, Janet Silver, Liz Silver, Ludi Simpson, Pam Singer, Mark Smithson, Stephen Solley QC, David Sperlinger, Ruth Steigman, Dr Alexandra Stein, Adrian Stern, Martin Stevenson, Benny Talbot, Deborah Talmi, Inbar Tamari, Norman Traub, Tessa van Gelderen, Daniel Vulliamy, Brian Warshaw, Sam Weinstein, Charlotte Prager Williams, George Wilmers, Naomi Wimborne-Idrissi, Debbie Windley, Roy Wolfe, Miriam Yagud, Dr Gillian Yudkin

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!