De klimaatmars, en wat hierna?

De klimaatmars, en wat hierna?

zondag 3 februari 2019 18:15
Spread the love

 

Het druilerige weer kon jong en oud niet weerhouden om vorige zondag nog talrijker dan op 2 december op te stappen om van onze regeringen een kordaat beleid te eisen om substantieel bij te dragen aan de internationale “inspanningen” om de stijging van de globale temperatuur beneden 2 en liefst 1,5 ° C te houden. LEF was er bij en maakte mooie beelden. Maar: hoe moet het nu verder ?

Vooral de jonge betogers hadden hun creativiteit losgelaten op de talloze zelfgemaakte pancartes. Zij zijn van plan om verder te ageren tot aan de verkiezingen. Bravo ! Aan de organisaties die zich inzetten voor het klimaat komt het nu toe om concrete eisen te formuleren naar de politici in de aanloop naar 26 mei.

LEF werkt hieraan mee in het kader van de Klimaatcoalitie en wil zijn steentje bijdragen aan de verbinding van de verschillende strijden tegen het neoliberaal beleid (naast klimaat, ongelijkheid, rechtvaardige belastingen, recht op gezondheid, toegang tot justitie …) die moet culmineren in de grote mars van 12 mei die voorbereid wordt door Hart boven Hard en de TAM TAM campagne.

Beelden van de klimaatmars

link naar foto’s https://photos.app.goo.gl/NY45T95dpvwz5eud7

en video https://vimeo.com/channels/leffge

take down
the paywall
steun ons nu!