redactie

‘Wake up your ministers’: duizenden reclameborden veranderd in klimaatboodschappers

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben 250 klimaatactivisten duizenden reclameborden onder handen genomen in steden als Leuven, Gent, Oostende, Antwerpen, Namen, Brussel en Luik. Met eigen affiches klagen ze de “loomheid van de Belgische regering wat betreft de huidige klimaatproblematiek” aan. Daarnaast werden er ook 5.000 stickers verspreid in het openbaar vervoer.

woensdag 30 januari 2019 10:48
Spread the love

“Wij, als burgers van dit land, zullen actie blijven voeren totdat onze beleidsmakers begrijpen dat het hoog tijd wordt om in te grijpen en de huidige spelregels te veranderen”, klinkt het in een persbericht.

De mensen achter de campagne ‘Wake Up Your Ministers’ eisen een ambitieus klimaatbeleid, doeltreffende maatregelen en sociale rechtvaardigheid. “Ook al worden de gevolgen van de klimaatverandering door iedereen gedragen, de oorzaken ervan kunnen worden toegeschreven aan een klein aantal personen en bedrijven. Het is de plicht van onze beleidsmakers om deze laatste hiervoor te straffen. We ijveren voor politieke maatregelen die zich niet richten op het individuele gedrag, maar die de reële oorzaken van de broeikasgasuitstoot aanpakken.”

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!