Foto: Han Soete
Opinie, Milieu, Samenleving, Politiek, België - Bakou Mertens, Students for Climate

‘Students For Climate’ sluiten zich aan bij scholierenbeweging #YouthForClimate

Na het grote succes van de eerste twee scholierenacties voor het klimaat, met meer dan 12.500 jongeren in Brussel op 17 januari, sluiten studenten zich nu ook bij het protest aan. “De bedoeling is in de eerste plaats om de beweging van de scholieren te steunen en te versterken”, zegt initiatiefnemer Bakou Mertens.

maandag 21 januari 2019 17:04
Spread the love

Onder de naam ‘Students For Climate’ roepen Bakou en zijn broer Yuni studenten op om vanaf 14 februari, na de examens dus, aan te sluiten bij de scholierenbetoging in Brussel. “Wij als individuen doen allemaal al veel inspanningen voor het klimaat. Nu is het aan de politiek om hun verantwoordelijkheid op te nemen.”

Het elan van de scholierenbeweging #YouthForClimate heeft iets losgemaakt in de samenleving. Een klimaatgeneratie is opgestaan die zich laat inspireren door de woorden van Greta Thunberg: “We have run out of excuses and we are running out of time. Change is gonna come, whether you like it or not.”

Onder de naam ‘Students For Climate’ willen studenten van de universiteiten en hogescholen zich nu ook aansluiten bij de beweging. Vanaf 14 februari, de eerste donderdag na de lesvrije week, roepen broers Bakou en Yuni Mertens (beide studenten aan de UGent) op om eveneens te spijbelen en mee te gaan betogen met de scholieren in Brussel.

“De bedoeling is in de eerste plaats om de beweging van de scholieren te steunen en te versterken”, zegt initiatiefnemer Bakou Mertens. “Want ze hebben al bewezen dat ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn, ondanks alle betuttelende kritiek en belerende vingertjes.”

Door deel te nemen aan de scholierenstakingen, willen de studenten de druk op de regering opvoeren. “Als individuen doen we allemaal al veel inspanningen voor een duurzame toekomst”, zegt Bakou Mertens, “maar nu is het aan de politiek om haar verantwoordelijkheid op te nemen, want zij zijn de echte klimaatspijbelaars. Enkel zo is een ambitieuze en sociaal rechtvaardige transitie mogelijk.”

Tot slot benadrukken de organisatoren dat de studenten de inhoudelijke eisen van de scholieren onderschrijven, die zij hebben gepubliceerd op de Facebookpagina Youth For Climate Brussels.

 

?Meer info:

Facebookevent Students For Climate: https://www.facebook.com/events/2174193292637355/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!