KCDK-E: Dringende oproep voor Leyla Güven (en andere hongerstakers)

KCDK-E: Dringende oproep voor Leyla Güven (en andere hongerstakers)

vrijdag 18 januari 2019 23:38
Spread the love

De Koerdische koepelorganisatie KDCK-E, die actief is in heel Europa, roept op tot actie ivm de “levensbedreigende fase” waarin Leyla Guven zich bevindt.

Op de 72e dag van de hongerstaking van HDP-afgevaardigde Leyla Güven doet de Koerdische koepelorganisatie KCDK-E een dringende oproep aan het publiek. In een vandaag afgegeven verklaring wijst de KCDK-E op de levensbedreigende situatie van de politica en roept op om de straat op te gaan om het publiek democratisch te sensibiliseren voor de eisen van de hongerstakers.
Ongeveer 250 PKK- en PAJK-geprocedeerden in Turkse gevangenissen zijn in hongerstaking. De gedetineerde parlementariër Leyla Güven was de eerste die aankondigde dat ze in hongerstaking zou gaan tot het isolement van Öcalan werd opgeheven als protest tegen de totale isolatie in de gevangenis en het uitroeiingsconcept van de Turkse staat op 7 november vorig jaar. Haar gezondheid gaat snel achteruit. In de tussentijd kan Güven haar dagelijkse routine niet langer in de gevangenis uitoefenen. Haar gezichtsvermogen en concentratie is sterk afgenomen en de politicus heeft veel gewicht verloren.

De verklaring van de KCDK-E luidt: “De raciale fanatieke uitroeiingscampagne van de fascistische AKP / MHP-alliantie tegen de Koerdische bevolking en de democratische oppositie van Turkije draait op volle sterkte. Het repressieve beleid van de AKP, die moordpartijen in de steden van Noord-Koerdistan uitvoerde, vooral in Cizîr, Sûr en Nisêbîn, krijgt nu vlak voor de lokale verkiezingen een andere dimensie.

De belangrijkste pijler van dit uitroeiingsbeleid is het isolement van de Koerdische volksvertegenwoordiger Abdullah Öcalan en de repressie op duizenden politieke gevangenen. Het isolement van Öcalan is gericht op vrijheid, democratie en menselijke waarden. Het isolement doorbreken betekent de massamoorden voorkomen en de fascistische politiek vernietigen.

“De stilte doorbreken met weerstand”

Om een einde te maken aan dit beleid, heeft Leyla Güven de tijdgeest overgenomen en een historische actie gestart. De eerste stap werd gezet door Leyla Güven, gevolgd door gevangenen en mensen in Hewlêr, Straatsburg en Wales. Deze golf van weerstand, die nu bijna de hele wereld heeft bereikt, heeft een ontwaken veroorzaakt door het geweten van de mensheid aan te spreken. Koerdistan, Turkije en het wereldpubliek werden met hun steun onderdeel van deze strijd. Aan de andere kant gaat het zwijgen van de anti-foltercommissie CPT en de Raad van Europa gewoon door. We zijn ons ervan bewust dat deze stilte het resultaat is van internationale belangen. Maar iedereen zou moeten weten dat we deze stilte met onze weerstand zullen doorbreken.

We moeten nu handelen

Om internationale instellingen te wijzen op hun verantwoordelijkheden, moet het publiek vandaag actie ondernemen om een ongewenste situatie te voorkomen. Leyla Güven is al 72 dagen in hongerstaking en het is ieders plicht om haar stem te laten horen.

Zowel onze mensen als het democratische publiek moeten dit onthouden. De gezondheid van Leyla Güven bevindt zich in een kritieke fase. Voordat het te laat is, moet elke persoon nu handelen. Om lijden te voorkomen, moeten de relevante instellingen worden overgehaald om actie te ondernemen om aan de eisen van Leyla Güven en alle hongerstakende gevangenen en activisten te voldoen.

De straat op

Aangezien Leyla Güvens acuut gevaar loopt, moet iedereen de straat op en reageren. Als KCDK-E doen we een beroep op onze mensen en onze vrienden in Europa, Japan, Canada, Australië, Rusland en de rest van de wereld om het publiek gevoelig te maken voor de verontwaardiging van Leyla Güven en de straat op te gaan met de verzetsgeest van Kobanê “.

Dit bericht werd overgenomen vanop: https://koerdischnieuws.nl/kcdk-e-dringende-oproep-voor-leyla-guven/

take down
the paywall
steun ons nu!