EEN WARMSTE WEEK OF EEN SOLIDAIR JAAR?

EEN WARMSTE WEEK OF EEN SOLIDAIR JAAR?

maandag 24 december 2018 21:23
Spread the love
De lange wat koude winteravonden stemmen ons mild . we wensen elkaar een Zalig of vrolijk Kerstfeest en voor het nieuwe jaar veel voorspoed en een goede gezondheid.Mensen komen in beweging voor goede doelen in die warmste week ……..we luisteren naar kerstliederen en lopen langs de markten. Het is allemaal leuk , het is allemaal goed .

Toch moeten we voor 2019 alert blijven.

Die warmste week is die nodig wanneer we als  gemeenschap voldoende middelen voorzien voor het lenigen van al die maatschappelijk belangrijke behoeften? Uiteraard weten we dat de warmste week samenhorigheid en solidariteit creëert en daar is niks mis mee, maar wanneer dikwijls ongeveer dezelfde sociale organisaties via deze weg geld krijgen dan moet er toch een belletje gaan rinkelen en moeten we ons de vraagstellen : vervult de overheid haar taak wel?

De warme sfeer van het eindejaar mag ons ook niet verblinden. 2019 wordt immers een super belangrijk jaar.

Gaan we met de verkiezingen van mei in het vooruitzicht de agenda laten bepalen door bangmakerij? Het migratiepakt ,die niet bindende intentieverklaring , zal misbruikt worden om de gewone man die schrik krijgt te doen stemmen voor partijen die er een sociaal vernietigende agenda op na houden.

Beste vakbondsvrienden en kameraden, die toch sociaal bewogen zijn, we moeten vanaf vandaag actie voeren opdat de sociale zekerheid HET verkiezingsthema wordt. Ons sociaal systeem is immers uniek en zorgt voor hen die het moeilijk hebben. Solidariteit tussen arm en rijk, ziek en gezond, oud en jong, werkend en werkloos , ongeacht hun taal , huidskleur godsdienst of  geslacht…..hebben we het ganse jaar nodig en niet alleen tijdens de warmste week.

take down
the paywall
steun ons nu!