De poëzie van de gele hesjes
Reportage -

De poëzie van de gele hesjes

De protesten van de gilets jaunes in Frankrijk leidden tot een explosie van creativiteit op menige Franse muur. Die anonieme, soms felle maar bijna altijd poëtische creaties halen zelden de kranten maar maken niettemin een belangrijk deel uit van het protest. Wij maakten een bundeling van de leukste opschriften die de laatste weken opdoken tijdens de protesten en geven wat uitleg waar nodig.

vrijdag 21 december 2018 13:41
Spread the love


  

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pamela Anderson heeft de afgelopen weken meermaals haar steun geuit aan de opstand van de gele hesjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 Slogan overgenomen van de Arabische Lente: “Het volk wil de val van het regime”


Eén van slogans van Macron tijdens zijn kiescampage was ‘Parce-que c’est notre projet’Macron verkondigde enkele maanden geleden aan een jonge werkzoekende man dat het volstond om de straat over te steken om werk te vindenHaussman is de stedelijke planner die in de 19de eeuw verantwoordelijk was voor de brede avenues. Eén van de redenen voor de aanleg van die brede straten was om opstanden makkelijker te kunnen bestrijden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!