Noam Chomsky steunt DeWereldMorgen

Noam Chomsky steunt DeWereldMorgen

Voor een man met zijn roem en faam is Noam Chomsky verrassend benaderbaar en steeds respectvol voor vragen en meningen van zijn toehoorders. Ook DeWereldMorgen.be kon reeds op zijn sympathie rekenen.

donderdag 6 december 2018 10:40
Spread the love
In 2011 heb ik Noam Chomsky gecontacteerd met de vraag of wij een aantal gesprekken van hem met Michael Albert mochten vertalen en publiceren, die enkel op de website van ZNet waren verschenen.

Ze werden gebundeld in het boekje ‘De Chomsky Sessies. Michael Albert interviewt Noam Chomsky over … alles”. DeWereldMorgen.be gaf het in eigen beheer uit (er zijn nog een aantal van verkrijgbaar, de opbrengst gaat volledig naar de website, bestellen bij redactie@dewereldmorgen.be).

Ik vroeg hem toen ook een woordje van steun te willen schrijven. Dat deed hij zonder aarzelen. Het staat als citaat achteraan in het boek. Hij nam daarvoor even de tijd om onze website door Google Translate te halen en op 31 december 2011 kreeg ik volgend antwoord:

“In these days of increasing concentration of media and far too little willingness to challenge doctrine and systems of power, the kind of independent critical analysis and inquiry that is offered by websites as www.DeWereldMorgen.be is invaluable.”

“In deze tijden van toenemende concentratie van media en veel te weinig bereidwilligheid om doctrine en machtssystemen in twijfel te trekken is het soort onafhankelijke kritische analyse en onderzoek door website als www.DeWereldMorgen.be onschatbaar.”

take down
the paywall
steun ons nu!