Foto: Comac Brussel
Verslag, Economie, Politiek, België, Lokaal, Brussel - Comac Brussel

Actie aan het VUB-rectoraat: voor een universiteit die zich echt inzet voor de milieustrijd

Enkele dagen voor de start van de COP24, mobiliseren studenten van de Brusselse afdelingen van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, zich om universiteiten te eisen die zich echt inzetten voor de milieustrijd.

vrijdag 30 november 2018 12:47
Spread the love

Zij verzetten zich tegen de samenwerking van de ULB en de VUB met het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), dat onderzoek voert naar de circulaire economie, een belangrijk thema op het gebied van de ecologie

“Het VBO vertegenwoordigt multinationals als ExxonMobil, Total en Shell, die op de lijst staan van 100 bedrijven die verantwoordelijk zijn voor 71 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Hoewel onderzoek naar de circulaire economie relevant is, is het te verwachten dat als multinationals dit onderzoek financieren, het gericht zal zijn op het niet verstoren van hun activiteiten, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering”, zegt Charlotte Dumont, ondervoorzitter van Comac ULB.

“De multinationals zijn verantwoordelijk voor de klimaatverandering”, kunnen we lezen op de grote spandoeken die aan de gevels van de gebouwen van de ULB en de VUB hangen.

“Vandaag [donderdag 28 november, red.] ondernemen we actie op het rectoraat van de ULB omdat we, met het oog op de klimaatuitdagingen waar we voor staan, een universiteit in verzet nodig hebben die “mutilnational-free” is om echt onderzoek te kunnen doen dat duurzame en milieuvriendelijke innovatie mogelijk maakt”, besluit Charlotte.

take down
the paywall
steun ons nu!